Rekommendationer

Hur fungerar Jourkomp?

Hur fungerar Jourkomp?

Avtalets innehåll. För individer med > 200 timmar i jourkompsaldo: 2022-10-01 – 2022-12-31 Jourkomp betalas ut med 100 timmar/månad. Fortsatt möjlighet att planera in uttag av ledighet under resten av hösten. 2023-01-01 – 2023-12-31: Jourkomp betalas ut med 200 timmar/månad.

Vad händer med Komptimmar när man slutar?

Sparad semester och komptid vid uppsägning När det gäller flex- och komptid brukar Vision alltid rekommendera att ta ut sådan tid innan anställningen avslutas, eftersom det inte finns samma skyldighet för arbetsgivaren att ersätta sådan tid ekonomiskt.

Vad tjänar en läkare i jour?

För färdiga specialistläkare var medianlönen 66 000 kronor per månad och för överläkare var den 78 900 kronor per månad. För de läkare som arbetar på ett akutsjukhus eller i en annan så kallad dygnet-runt-verksamhet tillkommer ofta jour- och beredskapsersättning, utöver grundlönen.

Hur mycket tjänar man på sovande jour?

Ersättning för jour: Ersättning utgår med 25 % av ordinarie timlön samt OB-ersättning per timme jour. Denna särskilda överenskommelse om ersättning för jour träffas med stöd av gällande avtal KFO-Kommunal Personliga assistenter § 8 moment 2.

Får man ta ut komptid när man vill?

Att ta ut kompensationstid är normalt något som ska överenskommas mellan arbetsgivaren och den anställda. Det innebär att en anställd inte ensidigt kan välja att ta ut kompensationstid.

Hur många timmar får en läkare jobba?

Undersökningen visar att läkarna i genomsnitt arbetar 41,1 timmar per vecka efter uttag av intjänad kompensationsledighet under jour och beredskap. Heltidstidsmått för veckoarbetstid är för läkare 40 timmar. Övriga yrkesgrupper kan ha kortare heltidsmått beroende på arbetstidsupplägg.

Vilka går på AB 17?

Det nya avtalet som SKR och Sobona enats om tillsammans med Kommunal och AKV gäller från och med den 1 november 2020. Övriga fackliga organisationer som inte omfattades av avtalsrörelsen, tillämpar fortsatt AB 17.

Share this post