Allmänning

Ar det tillatet att kora genom Lastplatser?

Är det tillåtet att köra genom Lastplatser?

Lastzoner inrättas för att underlätta för distributionstrafiken. I lastzoner råder parkeringsförbud eller stoppförbud för icke behöriga fordon. Förbudet anges med förbudsmärke och tilläggstavla och gäller alla veckodagar och hela dygnet. Om förbudet gäller under viss tid anges även detta med tilläggstavla.

Får du stanna på Lastplatsen och lasta av din packning?

Under förutsättning att du inte hindrar de fordon som får stanna för det angivna ändamålet får du stanna på en ändamålsplats, men bara för att passagerare ska kunna stiga i eller ur. På en lastplats får man endast lasta eller lossa tungt eller skrymmande gods. HÄR ÄR DET FÖRBJUDET ATT STANNA OCH PARKERA.

Vad betyder lastplats 7 19?

o.m. detta vägmärke (C 19) råder förbud att både stanna och parkera. Undantaget från detta parkeringsförbud gäller för varuleveranser mellan de tider som är angivna på vägmärket (citat: kontorstid vardagar). Så, för att svara på själva frågan: Nej, du får inte parkera i lastzonen på helger.

Får man stå på Lastzon?

Det är tillåtet att använda en lastzon eller ställa upp ett fordon mot parkeringsförbud så länge det behövs för att genomföra en i- eller urlastning. Det kan vara avsevärt mycket längre tid än tio minuter. Begränsningen är att lastningen ska ske utan pauser och inte får fördröjas på något sätt.

Kan man stå med en MC i parkeringsgarage?

När det gäller vanliga “bilparkeringar” finns några tydliga regler: ALLA motorcyklar som står i en bilruta på en avgiftsparkering ska betala. Motorcyklister ska ALLTID ska lämna p-biljetten på motorcykeln (även om det finns risk att biljetten försvinner)

Hur länge får man stå på en lastplats?

Man får i princip stå den tid det behövs för det, men avbrott i lastning eller lossning får inte ske. Dock finns en praxis hos parkeringsbolag att man får stå 10 minuter, men det måste komma någon till fordonet med ett par minuters intervall.

Share this post