Blogga

Hur kontaktar man Unionen?

Hur kontaktar man Unionen?

Vi ber dig vänligen kontakta Medlemsservice på: 0770-870 870 eller [email protected] för rådgivning. Du som medlem ska känna dig trygg med att kontakta Unionen. Vi använder därför Mobilt BankID för elektronisk identifiering på telefon.

Är Unionen bara för tjänstemän?

Unionen är fackförbundet för alla tjänstemän i det privata arbetslivet. Många av oss är till exempel projektledare, ingenjörer, administratörer, ekonomer, kommunikatörer, IT-konsulter eller säljare. Chefer, egenföretagare och studenter kan också vara med i Unionen.

Vad får jag ut i A kassa Unionen?

Om du har varit medlem i 12 månader eller mer kan du få ersättning baserad på din tidigare inkomst och arbetade tid. Då ersätter a-kassan som mest 80 procent av din genomsnittliga inkomst under de första 200 dagarna av ersättningsperioden. Efter det är ersättningen 70 procent av inkomsten.

Vilken hjälp kan man få av Unionen?

Om du och din arbetsgivare inte lyckas lösa en fråga – till exempel gällande lön eller anställningsvillkor – och det uppstår en tvist, kan vi ge dig den hjälp du behöver. Genom Unionens förhandlingshjälp finns en möjlighet att lösa konflikter och reda ut olika åsikter mellan dig och din arbetsgivare.

Är Unionen med i Saco?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden. Unionens medlemmar finns på alla befattningsnivåer i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Unionen bildades 1 januari 2008 av de tidigare förbunden HTF och Sif.

Unionens rådgivning ger dig svar på fackliga frågor Då kan du ringa till Unionens medlemsrådgivning telefon 0770-870 870. Du som medlem ska känna dig trygg med att kontakta Unionen. Vi använder därför Mobilt BankID för elektronisk identifiering på telefon.

Hur går man ut ur Unionen?

Gå ur facket

  1. Du måste skriftligen säga upp ditt medlemskap.
  2. Uppsägningstiden är två månadsskiften.
  3. Är du medlem i Unionens A-kassa måste du även höra av dig till A-kassan för att göra utträde.
  4. Observera att eventuella försäkringar eller andra förmånsavtal kan upphöra att gälla i samma stund som du lämnar Unionen.

Vilka får vara medlem i facket?

Alla tjänstemän – oavsett lön, position eller akademisk bakgrund – kan vara medlemmar. Men Unionen organiserar bara tjänstemän inom privat sektor – inte byggjobbare och inte sjuksköterskor och inte heller tjänstemän som är anställda inom stat, kommun eller landsting.

Som mest 1 200 kronor per dag med inkomstbaserad ersättning Efter det är ersättningen 70 procent av inkomsten. Men det finns ett maxbelopp för hur mycket ersättning du kan få per dag. De första 100 dagarna kan du som mest få 1 200 kronor per dag och därefter som mest 1 000 kronor per dag.

Unionen ger dig som medlem stöd i att lösa konflikter och reda ut olika åsikter mellan dig och din arbetsgivare. Kontakta din fackklubb eller Unionen om du behöver råd eller om du tror något ska förhandlas. Rådgivning har du rätt till från första dagen som medlem efter att din medlemsansökan har beviljats.

Hur går man ur Unionens Akassa?

Det är enkelt att avsluta medlemskapet. Logga in på Mitt medlemskap, gå till sidan Medlemstid och klicka på Avsluta medlemskap. Du hittar länken till Mitt medlemskap under Mina e-tjänster högst upp på sidan. För att logga in på Mitt medlemskap behöver du ha en e-legitimation, till exempel ett Mobilt BankID.

Share this post