Frågor

Hur ar det att jobba pa 7-Eleven?

Hur är det att jobba på 7-Eleven?

För oss är service god, snabb och enkel. En nybakad bulle, en glass i farten, en fräsch lunch som är lätt att äta. Men servicen är inte bara mat, den är helt enkelt det som behövs just nu. Ofta är det en kopp kaffe, men det kan lika gärna vara en bra tidning eller nya batterier.

Vilket moderbolag driver 7-Eleven?

7-Eleven ägs av Reitan Convenience Sweden AB. Det är vi som ansvarar för lokalen och inredningen i butiken, konceptutveckling, affärssystem och andra tekniska lösningar.

Vad är 7 Elevens affärside?

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med generösa öppettider, där man kunde köpa allt man behöver, som bröd, mjölk och ägg.

Kan man betala med Swish på 7-Eleven?

Klart att vi måste se till att man snabbt, enkelt och säkert kan betala med Swish hos 7-Eleven och Pressbyrån. Tillsammans med GetSwish och Swedbank har vi därför anslutit samtliga 400 butiker. Kund scannar sin Swish-QR kod, kassasystemet skickar en betalningsförfrågan till kundens Swish som godkänner i Swish-appen.

Vad är pressbyråns affärside?

PRESSBYRÅNS affärsidé är att erbjuda ett utbud av läsning, tjänster och mellanmål för kunder som vill ha något snabbt och enkelt. Butikskonceptet drivs som en franchisekedja, lättillgängligt där människor rör sig.

Vilka butiker kan man betala med Swish?

Ja, om butiken är ansluten till Swish går det bra att betala till dem på samma sätt som du betalar till en privatperson. Om butiken erbjuder QR-betalning kan du dessutom betala genom att skanna deras QR-kod. Utöver QR-koder kan de i vissa fall även erbjuda betalningar med blipp. Då blippar du din telefon i kassan.

Vilka affärer kan man betala med Swish?

Fler Swish butiker på nätet

Butiker Accepterar Swish betalning
Euroflorist Ja
KappAhl Ja
Gymvaruhuset Ja
Skruvat.se Ja

Vad innebär det att vara franchisetagare?

Vad innebär franchising för dig? För dig som företagare innebär franchising en möjlighet att dra nytta av ett redan existerande varumärke och ett fungerande affärskoncept. Mot ersättning får du som franchisetagare gå in i en färdig organisation. Franchising bygger på ett samarbete mellan två självständiga parter.

Vad är Franchiseavgift?

Hur stor avgiften blir beror till stor del på omsättningen och vilken typ av verksamhet du bedriver. Den kan vara allt från ett par procent av bruttovinsten till över 20 procent. Om avgiften är rimlig beror på vad du får i utbyte av supportkontoret men även på hur stor omsättning verksamheten har.

Share this post