Populära

Vad skiljer METOD fran faktum?

Vad skiljer METOD från faktum?

Underskåpen i Ikea Metod serien är 80 cm höga till skillnad från Faktum serien som hade 70 cm höga underskåp. Detta gör en stor skillnad i utrymmet i skåpet. Du får 10 cm extra utrymme i de nya skåpen jämfört med de gamla mot att sockeln under skåpen blir lägre (8 cm). Även bredderna på underskåpen är justerade.

Hur vet jag om jag har faktum eller METOD?

Öppna ett skåp och titta på hålen på stommens insida. Längs den främre kanten har Metod-stommen två rader med hål, medan Faktum-stommen bara har en rad.

När bytte Ikea från faktum till METOD?

2013 utgick vårt gamla kökssystem FAKTUM och samtidigt lanserade vi det nya, METOD.

Vad är IKEAs köksluckor gjorda av?

Vad kostar luckorna jämfört med IKEA?

  • IKEA Sävedal, träfiber med folie och ABS-plast, 25 års garanti: 289 kr.
  • Smålandsluckans ramlucka W09 easy gray, görs av MDF, har 5 års garanti: 995 kr.
  • Pickylivings ramlucka Ramlucka P1 utan handtag, görs av MDF: 1 284 kr.

Hur ser man vilket kök man har?

Om du är osäker på vilken modell som används i ditt kök, kan du kontrollera saken genom att ta en titt in i skåpen. I FAKTUM-skåpens främre kant finns en rad med borrhål, medan METOD-skåpen har två rader med borrhål.

När slutade IKEA sälja faktum?

Faktumstommen slutade tillverkas 2013 och kan lätt skilljas från det nuvarande IKEA-stommarna Metod genom att mäta sockeln. Faktum har en 16cm hög sockel medans Metod har en 8cm hög.

Vilket år bytte IKEA kök?

Ikea slutade nämligen att sälja den stomserien sommaren 2013. Kunder som köpt denna typ av kök hade möjlighet att byta / komplettera denna köksserie fram till september 2016. Nu är det alltså slut med det. Ikea brukar ge rådet att byta hela köket men varför göra det om du är nöjd med själva planeringen av köket?

Har jag ett Ikea kök?

Detaljer som avslöjar Ikea Faktum… Ibland är klisterlapparna på luckorna och fronterna bortskrapade och ibland är lådornas täckbricka för reglageskruvarna helt släta eller borta. Med det sagt så kan ni vara relativt säkra på att ni har faktum kök om ni hittar detta i ert kök.

Kan man köpa bara köksluckor på Ikea?

Du vet väl om att du kan få det att se nytt och fräscht ut bara genom att byta köksluckor, täcksidor, lådfronter, handtag och lister? Den positiva nyheten: Du kan köpa köksluckor, lådfronter och tillbehör som passar IKEAs FAKTUM serie från LuckorOnline istället.

Share this post