Ny

Kan man ha flera lan hos Loanstep?

Kan man ha flera lån hos Loanstep?

Vill du ansöka om ett högre lån hos Loanstep kommer de att göra en kreditupplysning på dig via UC, som innebär att din låneansökan sparas i ditt kreditupplysningsregister. Detta påverkar i sin tur din kreditupplysning, då ju fler lån du har ansökt om desto lägre kreditvänlighet får du.

Hur mycket får man låna med betalningsanmärkning?

Jo, att räntan förmodligen är högre när du lånar med betalningsanmärkning. Detta beror på att risken som långivaren tar är högre eftersom du anses ha en dålig kreditvärdighet. Det är sällan man får låna mer än 15 – 20 000 kr från ett kreditbolag som erbjuder SMSlån med betalningsanmärkning.

Hur mycket får jag låna i Spanien?

Om du behöver ta ett bostadslån så gör du det i Spanien och då lånar du normalt upp till 50–70 procent av bostadens värde. Det innebär att när du köper lägenhet i Spanien måste du ha minst 30 procent av försäljningspriset i kontantinsats.

Vad är räntan i Spanien?

Lån i Spanien eller något annat land Om du i nuläget har din skattepliktiga hemvist i Spanien kan du ta bolån med en ränta på Euribor plus 1,00 till 1,50 %. Om du inte har din skattepliktiga hemvist i Spanien hamnar räntan däremot på Euribor plus 2,50 till 3,50 %.

Vad krävs för att få lån i Spanien?

Att ansöka om ett banklån i Spanien går till på i stort sätt samma sätt som i Sverige och du kan få låna upp till 70 %. Men du förväntas att ha ett stort eget kapitalbelopp klart till bostaden och bankerna vill se ett bevis på din nuvarande inkomst, för att försäkra sig om att du kan betala av på lånet.

Hur finansierar man en lägenhet i Spanien?

Om du inte har möjlighet att betala din nya bostad i Spanien med eget kapital eller att låna i en svensk bank kan du finansiera ditt köp genom ett hypotekslån i en spansk bank. Att ansöka om ett banklån i Spanien går till på i stort sätt samma sätt som i Sverige och du kan få låna upp till 70 %.

Share this post