Rekommendationer

Vad ar Take Care?

Vad är Take Care?

Take Care är ett system för sammanhållen journalföring. Region Stockholm använder Take Care för att dokumentera i merparten av den hälso- och sjuk- vård som bedrivs i regionen. Det gäller både vård i egen regi och när privata vårdgivare utför vården med ersättning från regionen.

Vilka journalsystem finns i Sverige?

Melior, Cosmic, Takecare, Systeam Cross, Vas, Journal3/PMO I Sverige så har de fem stora journalsystemen 91 % av marknaden. Det här är en situation som medför ganska mycket problem kan vi tycka.

Vilka journalsystem finns?

En mängd olika elektroniska journalsystem (elektroniska journaler, eJournal(er), datajournaler, datorjournaler, digitala patientjournaler) finns inom svensk sjukvård, i första hand: BMS (Systeam Cross), Cosmic (Cambio), Melior, Take Care, MERIDIQ, VAS, Journal3 (Profdoc), Obstetrix, Medidoc och PMO.

Vilka regioner har Cosmic?

Företaget Cambio är redan känt i vården, bland annat som leverantör av journalsystemet Cosmic, som används i de tre småländska landstingen, Östergötland, Värmland, Västmanland, Uppsala och Jämtland/Härjedalen.

Vilket journalsystem använder Stockholm?

Region Stockholm har vid flera tillfällen avbrutit upphandlingen av Framtidens vårdinformationsmiljö, ofta förkortat FVM. Senast var förra sommaren på grund av pandemin. Syftet har varit att FVM ska ersätta en lång rad IT-system inom hälso- och sjukvården, däribland journalsystemet.

Vem använder Melior?

Journalsystem: Inom sjukhusvården används Melior som huvudjournalsystem, Obstetrix för förlossningsvården, Ambulink för ambulanssjukvården. Till detta finns ett antal ofta sjukhusspecifika specialistjournalsystem. Inom primärvården används systemen JIII och Medidoc. Byte till nytt gemensamt journalsystem pågår.

Vilka landsting har Take Care?

Support och förvaltning vårdgivarspecifikt

Danderyds Sjukhus AB 08-123 556 00
Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Gotland 0498-26 81 13
Karolinska Universitetssjukhuset 08-517 777 77
S:t Eriks Ögonsjukhus AB 08-672 32 90 08-672 32 92, Picsara-support
Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) 08-123 360 60

Vilka regioner använder Melior?

Idag använder Västra Götalandsregionen Melior inom sjukhusvården.

Share this post