Trendig

Vad ar en tandstallning gjord av?

Vad är en tandställning gjord av?

Det allra vanligaste är en tandställning med fästen i form av små plattor av metall. Fästena kan också vara av plast eller keramik. Fästena limmas fast på tändernas framsidor och går inte att ta bort när man, till exempel, ska borsta tänderna.

Vad kostar det att göra Hollywood Smile?

Exklusivt pris just nu är 3500 kr/tand/fasad (södra Sveriges bästa pris?) Har du alltid önskat ett bländande leende? Då kan tandfasader vara svaret. Tunna skal täcker dina egna tänder och korrigerar allt från missfärgade till sneda tänder eller mellanrum.

Hur får man Hollywood tänder?

Det som är sant för alla är att om man aldrig har blekt tänderna tidigare kommer det krävas mer än en timmes behandling för att få det man kallar ett Hollywood-leende. Är det vad man eftersträvar kommer det krävas flera behandlingar, hur många beror på utgångsläget och hur mottaglig man är för tandblekning.

Vad är tandreglering?

Tandreglering, också kallat ortodonti, kan behövas när tänder inte kommer fram, har vuxit snett, sitter för tätt, för glest eller om något annat i bettet behöver förbättras. Tandreglering behövs ofta av estetiska skäl, men också för att undvika att tänderna blir skadade.

Vanligtvis består en fast tandställning av brackets (små fästen) som kan vara gjorda av metall, porslin eller plast. De som är gjorda i plast eller keramik är sandfärgade och därför mer estetiskt tilltalande. Ett bracket klistras på varje tand och i varje bracket går ett litet spår.

Vilken metall är tandställning?

Fästet är gjort av rostfritt stål. Bågarna är en blandning av stål, nickel, titan, koppar. Även nickelallergiker tål detta material i munnen, har aldrig varit med om att plocka bort en tandställning pga materialet.

Vilka sorters tandställningar?

Vi arbetar huvudsakligen med tre typer av tandställning:

  • Vanlig fast synlig tandställning.
  • Tandställning med genomskinliga skenor – Invisalign tandställning.
  • Tandställning bakom tänderna Incognito tandställning.

Vem uppfann tandställning?

Tandläkare vid namn Pierre Fauchaud har varit en del av tandställningens utveckling. Han uppfann en typ av tandregleringsmetod som kallades bandeau. Den var gjord i metall och var formad som en hästsko. Syftet med metoden var att tänderna i munnen skulle få större utrymme.

Hur mycket kostar det att ha tandställning?

Det är viktigt att komma ihåg att priset kan komma att bli både lägre och högre, men generellt brukar en behandling med den här tandställningen kosta omkring 59 000 kronor per käke. Incognito är en tandställning som sitter på insidan av tandraden.

När får barn tandställning?

När är det rätt tid för tandställning? Patienter med ortodontologiska problem kan behandlas i stort sett vid vilken ålder som helst. Den ideala tidpunkten för att sätta in tandställning är mellan 10 och 14 år, när huvudet och munnen fortfarande växer och tänderna är mer mottagliga för att rätas ut.

Share this post