Blogga

Hur aterkallas korkortet vid fortkorningsbrott?

Hur återkallas körkortet vid fortkörningsbrott?

Vid enstaka fortkörningsbrott återkallas körkortet i regel om du har kört mer än 30 km/h över den tillåtna hastigheten. På vägar där 30 km/h gäller så återkallas körkortet i regel om du har kört mer än 20 km/h över den tillåtna hastigheten.

Varför ska körkortet förnyas?

Stulet, borttappat eller skadat körkort Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Hur lång tid ska du bli utan körkort?

Spärrtiden är den tid som ditt körkort ska vara återkallat. Tiden börjar gälla från den dag polisen omhändertog ditt körkort. Tiden anges i månader från 1 till 36 månader. Hur lång tid du blir utan körkort beror på trafikbrottet, ditt behov av körkort och hur du tidigare har uppträtt i trafiken.

Kan du överklaga ditt körkort?

Polisens beslut kan inte överklagas, men vi ska utreda om ditt körkort ska återkallas eller lämnas tillbaka till dig. Vi kommer att kontakta dig så att du får möjlighet lämna dina synpunkter i ett yttrande innan vi tar ett beslut. Frågor om böter, erkännande eller förnekande av förseelsen, handläggs av polis och åklagare.

Vad är bötesbeloppet för fortkörning?

Bötesbelopp för Fortkörning. Det är skillnad på beloppet beroende på vägens hastighetsbegränsning. Därför hittar du här två olika tabeller. Tänk på! Kör du 53 km/tim på en 50 väg riskerar du 2000 kr i böter. Fortkörning på 50-väg eller lägre. km/tim över. Bötesbelopp (kr) 1 – 10.

Kan du förlustanmäla ditt körkort?

Om ditt körkort försvinner ska du förlustanmäla det hos Transportstyrelsen. När förlustanmälan kommit in skickar Transportstyrelsen ut en blankett för dig att fylla i. Du får köra bil innan ditt nya körkort kommit, se bara till att ha med legitimation.

Share this post