Frågor

Vad hander vid utredning?

Vad händer vid utredning?

En utredning betyder att en socialsekreterare samlar in information och gör en bedömning om barnet eller familjen behöver något stöd. Utredningen handlar alltid om barnet och vad barnet behöver. Eftersom vårdnadshavare är ansvariga för sina barns välmående behöver utredningen också handla om vårdnadshavarens förmåga.

Hur lång tid tar utredning?

Utredningen tar olika lång tid beroende på hur ofta ni har möjlighet att träffas och hur många tester och intervjuer som behövs. Tidsplanen bestämmer ni ofta tillsammans vid utredningens början. Oftast görs utredningen av en psykolog och en läkare.

Är föremål för utredning?

De flesta som bli föremål för en utredning om kränkningar, oönskade beteenden eller andra överträdelser upplever det som en personlig kris. Det är en situation som kan skapa oro, stress, skam och andra negativa känslor.

Hur utreds ett brott?

Polisen gör en förundersökning. Under förundersökningen utreder polisen vad som har hänt och vem som kan vara skyldig till brottet. Förundersökningen leds av en förundersökningsledare, som antingen kan vara polis eller åklagare. Till sin hjälp har hon eller han brottsutredare från polisen.

Vad är Lullig?

Ordet lullig är synonymt med salongsberusad. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lullig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder utredde?

Utredd kan beskrivas som ”ordnad, undersökt, systematiserad, löst; perfektparticip av reda ut och utreda”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utredd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad händer efter utredning?

Om socialtjänsten efter en utredning kommer fram till att barnet och/eller föräldrarna behöver stöd gör man en planering för hur stödet ska se ut. Stödet kan vid behov även inledas under utredningstiden. Ofta är det bästa stödet att be sitt eget nätverk om hjälp.

Vad är en Bokstavsutredare?

Bokstavsutredning. En bokstavsutredare är, till skillnad från en kommitté, inte en egen myndighet och utan biträder departementet i arbetet med att utreda en specifik fråga. Resultatet av bokstavsutredarens uppdrag redovisas i en promemoria som ofta publiceras i departementsserien, förkortad Ds.

https://www.youtube.com/watch?v=AMB8FOXMH7w

Share this post