Blogga

Far hyresvard neka tvattmaskin?

Får hyresvärd neka tvättmaskin?

En installation av tvättmaskin brukar vara tillåtet, men du bör fråga din hyresvärd om lov innan du sätter in en. Ibland är inte vattenledningar anpassade för en tvättmaskin eller så klarar inte badrummet av en tvättmaskin på grund av andra anledningar.

Var får man installera tvättmaskin?

Det korta svaret är att det är okej att installera en tvättmaskin i ett skåp, som exempelvis står i köket, i anslutning till ett badrum eller annan placering där du har tillgång till vatten och avlopp.

Får inte installera diskmaskin?

För att inte få installera en diskmaskin bör hyresvärden ha en väldigt bra anledning. En sådan anledning skulle kunna vara att köket är för litet så att det blir svårt att installera. Det kan också bero på att ledningar inte är dragna i huset.

Kan hyresvärden neka diskmaskin?

Hyresvärden kan inte generellt förbjuda dig att installera en diskmaskin, utan hen måste ha en anledning. Först och främst har du inte rätt att själv installera en diskmaskin om det skulle kräva renovering av köket, se 12:24 a § stycke 1 § Jordabalken.

Får man sätta in diskmaskin i hyresrätt?

Om du vill ha en diskmaskin eller tvättmaskin i din hyresrätt måste du först fråga och få det godkänt av din hyresvärd. Vi godkänner oftast sådana installationer där det är möjligt. Installationen av diskmaskin måste utföras av en professionell elektriker eller VVS-montör.

Kan man ha tvättmaskin i alla lägenheter?

Viktigt att veta är att en sådan installation sällan bara är att göra, det finns nämligen en mängd olika faktorer som ska klaffa för att det ska vara tillåtet. Ett nyckelkrav från Säker Vatten var länge att installation av tvättmaskin endast får ske i utrymmen där golvbrunn finns.

Får man borra i kakel hyresrätt?

Att borra i kakel är tillåtet i bägge bostadstyper men det måste ske på rätt sätt för att undvika skador i tätskiktet. I hyresrätter måste du kontakta hyresvärden först, även om det vanligtvis inte är några problem. I hyresrätter brukar det rekommenderas att borra i fogen istället för i kakelplattorna.

Share this post