Allmänning

Vad betyder en tolkning?

Vad betyder en tolkning?

Tolkning (semantik) – ett begrepp inom semantiken. Tolkning (översättning) – att översätta muntligt tal till ett annat språk. Tolkning (bogsering) – en eller flera personer på skidor eller cykel dras av ett motorfordon eller djur. Tolkning (psykoanalys) – begripliggörande av omedvetet problematiskt.

Hur upplevde du tolkning?

Synonymer till tolkning. Hur upplevde du uppläsningen av tolkning? Ja. eller. Nej. tydning, utläggning, förklaring. översättning, interpretation. cykeltolkning, skidtolkning. Användarnas bidrag.

Vad är Systematisk tolkning?

Systematisk tolkning– att tolka lagens mening utifrån dess systematik. Subjektiv teleologisk tolkning– att tolka lagen utifrån det syfte lagstiftaren hade när lagen stiftades. Objektiv teleologisk tolkning– att tolka lagen utifrån dess funktion i samhället.

Vad är Subjektiv teleologisk tolkning?

Subjektiv teleologisk tolkning– att tolka lagen utifrån det syfte lagstiftaren hade när lagen stiftades. Objektiv teleologisk tolkning– att tolka lagen utifrån dess funktion i samhället. Separat från dessa kan olika tekniker användas för att bestämma framförallt innehållet i de begrepp som lagtexten använder: . Extensiv lagtolkning.

Vad betyder tolkat?

Ordet tolka är en synonym till tyda och uppfatta och kan bland annat beskrivas som ”översätter från ett språk till ett annat”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av tolka samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad menas med nästa?

Nästa uttalas nästa och är ett adjektiv; mask. näste. Nästa betyder: närmast följande.

Vad menar man med nästa helg?

Säger vi nästa lördag på en måndag kan det tolkas som ’närmast följande lördag’ (på samma sätt som om vi sagt på lördag), men på torsdagen är det större chans att nästa lördag betyder ’lördag i nästa vecka’.

Vad betyder nästa måndag?

Om man en tisdag talar om nästa fredag så är det otvetydigt fredagen nästa vecka, medan nästa måndag av många uppfattas som den närmast följande måndagen men av andra som måndagen om inemot två veckor (bäst att precisera, alltså).

Share this post