Rekommendationer

Kan man ta Svinto i ugnen?

Kan man ta Svinto i ugnen?

Svinto kan användas överallt där du vill göra rent och ta bort fläckar som exempelvis på gummistövlar, kastruller, strykjärn, ugnen, med mera. Bör inte användas på mjuka ytor av aluminium och liknande.

Hur får jag rent glaset på ugnsluckan?

Rengöra ugnslucka För att undvika att repa glaset kan du blanda lika del bikarbonat och vatten till en tjock smet. Sprid ut det över ugnsglaset och låt stå i 30-60 minuter. Torka bort med en fuktig mikrofibertrasa i omgångar och efterpolera med en ren och torr trasa.

Hur får man bort svarta fläckar i ugnen?

Gör så här: Blanda några matskedar bikarbonat med lite vatten i en skål till en halvtjock pasta. Täck ugnen så gott det går med pastan och låt verka några timmar, gärna över natten. Torka sedan ur ugnen med en fuktig trasa eller svamp. Därefter blandar du vinäger/ättika med vatten i en sprayflaska.

Kan man använda svinto på Glashäll?

Viktigt är att du inte använder något som riskerar att repa ytan. Skulle smutsen sitta kvar och vara så pass ingrodd i spishällen så bör du undvika att använda exempelvis svinto.

Hur får man loss ugnslucka?

I vissa ugnsluckor går det inte att separera glasen, men om du skruvar loss luckan helt så kan du placera den försiktigt på en stor arbetsyta eller på golvet (lägg något under, som t. ex. en handduk).

Hur städar jag ugnen?

Gör så här:

  1. Smörj in hela ugnen med ren såpa. Använd en svamp.
  2. Sätt ugnen på 100 grader och låt den stå en kvart.
  3. Öppna luckan och låt ugnen svalna.
  4. Gnugga bort all smuts med en disksvamp eller disktrasa och ljummet vatten. För ingrodd smuts kan du använda en svintoboll om din ugn tål att rengöras med en sådan.

Hur bränner man ur en ny ugn?

Sätt ugnen på 200 grader och under/över värme och låt den stå så i 1 timma med stängd lucka. Sen ska man sätta på grillfukntionen och låta den stå i 30 min. Sen ska man vädra ur ugnen i 2 timmar. Och sist men inte minst: städa ur den med såpa.

Hur snabbt svalnar ugnen?

Snabb överblick

Tid Temperatur
Pyrolys 3½ timme 500°C
Katalys Minst 1 timme 200°C
Ångrengöring 30 minuter ca. 100°C

Share this post