Trendig

Hur lange far svenskar stanna i Turkiet?

Hur länge får svenskar stanna i Turkiet?

Från den 1 februari 2012 gäller att svenska medborgare har rätt att stanna sammanlagt 90 dagar i Turkiet utan visering under en period av 180 dagar. Att stanna längre än 90 dagar utan visering leder till böter och i vissa fall förbud att återvända till Turkiet under en kortare eller längre period.

Vad gäller vid resa till Turkiet Covid?

För resenärer som reser in i Turkiet ifrån vissa utpekade länder, eller besökt dessa utpekade länder, krävs alltid PCR-test. Passagerare i transit, d.v.s. resenärer som ska mellanlanda i Turkiet utan att passera turkisk gränskontroll, omfattas inte av dessa krav.

Hur länge ska passet vara giltigt för resa till Turkiet?

medborgarskap kontakta Turkiets ambassad. Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresa.

Hur får man uppehållstillstånd i Turkiet?

Uppehållstillstånd behöver man bara om man vill stanna i Turkiet mer än 90 dagar i en 180 dagars period. Utlänningar som äger eller hyr fastighet i Turkiet har möjlighet till att få uppehållstillstånd. En ansökning om uppehållstillstånd görs nu först från Internet, därefter får man en tid hos polisen.

Hur är läget i Turkiet idag?

Turkiet – avrådan Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien och Irak, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska respektive den irakiska gränsen.

Kan man åka till Turkiet med permanent uppehållstillstånd?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända.

Kan man åka till Turkiet med uppehållstillstånd?

Kan man resa med uppehållstillstånd till Turkiet?

För personer med afghansk, syriansk eller irakisk nationalitet, men med svenskt uppehållstillstånd, behövs visum till Turkiet och vi på Visum Turkiet hjälper er gärna att fixa det. När man reser till Turkiet är det ett krav att ha ett giltigt pass eller giltigt resedokument.

Share this post