Trendig

Vad hander om mitt paket blir stulet?

Vad händer om mitt paket blir stulet?

Risken för varan Om detta har skett så har företaget/personen du köpte varan av inget ansvar för att varan blev stulen (förutsatt att säljaren inte själv orsakat händelsen). Du måste i sådana fall betala för varan även om du inte har fått varan (12 § KöpL och 8 § KKöpL).

Vad händer om PostNord tappar bort mitt paket?

Sök efter ditt saknade paket Även det kan du som är avtalskund göra via PostNord Portal. Reklamationer kan skickas in för försändelser som är försenade eller skadade. Även i händelse att paketet kommer fram utan innehåll bör du göra en reklamation.

Får man lämna paket utanför dörren?

PostNords nya tjänst som möjliggör leverans utan kvittens. ”När du bokar dag och tid kan du välja att få leverans även om ingen är hemma och tar emot. Leverans sker på lämplig plats vid dörren. När vi har levererat får du en sms- eller e-postavisering”, skriver PostNord på sin sajt.

Får postnord lämna paket utanför dörren?

Ungefär 15 procent av varubreven är för höga för att få plats i brevinkasten. Det är dessa som lämnas hos ett ombud om inget annat angivits – och som från och med november kommer att lämnas utanför dörren eller i en påse vid gemensamma brevlådor på landet. Mottagaren ska få ett meddelande när varubrevet är levererat.

Kan man polisanmäla PostNord?

De enda som kan bära ett straffrättsligt ansvar för brott i Sverige är straffmyndiga fysiska personer, det vill säga människor som uppnått minst 15 års ålder. Det är således inte möjligt att ställa PostNord till ansvar straffrättsligt för försvunna försändelser.

Vad händer om jag inte är hemma när PostNord kommer?

Inte hemma vid leverans Kan vi inte leverera får du en avisering om var du kan hämta försändelsen. Du kan alltid följa din försändelse med tjänsten Spåra brev, paket och pall. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Var klagar man på PostNord?

Postnords Kundservice når du på telefon: 0771-33 33 10 eller via Postnords webbplats. Om du inte blir nöjd med hur Kundservice hanterar din synpunkt eller reklamation kan du kontakta Postnords kundombudsman.

Hur sent kan PostNord komma?

Utdelningstiderna för PostNord varierar beroende på plats och mängd post. Vanligtvis delas posten ut mellan tidig morgon och sen eftermiddag. Det är ovanligt att posten kommer efter klockan 16.

Vad händer om man inte är hemma vid hemleverans?

Är du inte hemma kan du göra ett aktivt val som ger oss tillåtelse att lämna paketet utanför din ytterdörr. Du kan även välja om paketet ska lämnas på en specifik plats.

Share this post