Frågor

Vad kostar det att driva ett solarium?

Vad kostar det att driva ett solarium?

Det är en lysande affär, driften kostar endast några kronor på varje solning och tar upp väldigt lite arbetstid. Inköpet av solarier är det som kostar, men har man många solningar betalar det snabbt igen utgiften. Stå-solarier är ju mkt bättre.

Hur mycket omsätter ett solarium?

Enligt Tommy Attar har omsättningen ökat till närmare 10 miljoner för det bolaget under 2018. Han uppskattar också den sammanlagda omsättningen, för alla solarier, till cirka 45 miljoner kronor.

Vilka resurser krävs för att öppna solarium?

Krav på solarier Du behöver ha rutiner så att din verksamhet har hög nivå när det gäller miljö, hygien och strålskydd. Ditt system för att sköta detta kallas egenkontroll och är ett krav enligt miljöbalken. Exempel på sådan som du behöver ha med i din egenkontroll för solarieverksamheten: städschema.

Hur startar man solarium?

Så här enkelt är det att sola hos oss steg för steg

  1. Välj ett ledigt solarium.
  2. Rengör solariet med desinfektionsspray.
  3. Lägg in mynt för önskad soltid.
  4. Solariet startar automatiskt efter 3 minuter.
  5. Vid nödfall använd stoppknappen.
  6. Rengör och städa efter din solning.

Hur länge ska man ligga i solarium?

Oavsett hudtyp så bör du inte sola två dagar i rad och mer än två gånger i veckan tills du blir brun. I början bör du ha åtminstone 2-3 dagar mellan solningarna så huden hinner återhämta sig. När du har blivit brun så ska du prova dig fram för att se hur ofta du behöver sola i veckan för att behålla färgen.

Hur länge solarium för färg?

Det tar ca 3 dagar efter det att du solat utomhus eller i ett solarium innan de nybildade melaninkornen blir påverkade av UV-A ljuset och därmed blir mörkare. Efter det att melaninet i huden blivit aktiverat kan du stegvis öka dosen tills du får den färg du vill ha.

Kan man sola solarium?

Forskningen visade att det finns ett samband mellan solarieanvändning och hudcancerformerna malignt melanom och skivepitelcancer. Vi avråder generellt från att sola solarium. Det gäller i synnerhet barn och ungdomar under 18 år, personer med ljus och känslig hud samt den som har många eller stora födelsemärken.

Kan man sola i solen efter solarium?

Solariet ger dessutom alltid samma ljus (samma andel UV-A och UV-B) varje gång du solar. Det gör inte solen p.g.a. att dess intensitet ständigt förändras.

Timmar / Dag. 110. 4 h/dag.

  • Minutpris. 314. 4 kr/minuten.
  • Antal solarium. 16. 3 solarium.
  • Hur öppnar man solarium?

    Starta och driva verksamhet med solarium

    1. Anmäl i god tid. Kom ihåg att du ska anmäla i god tid, minst sex veckor innan du planerar att öppna din verksamhet.
    2. Krav på solarier. Du behöver ha rutiner så att din verksamhet har hög nivå när det gäller miljö, hygien och strålskydd.
    3. 18-årsgräns.
    4. Avgifter.
    5. Blanketter.

    Hur fungerar Solkort?

    Hur funkar TanExpress?

    I vår app kan våra kunder enkelt betala sin solning direkt i mobilen! Appen finns både till iOS och Android och ni hittar den genom att söka på TanExpress i App Store eller Google Play. Enklare än så här blir det inte. Ladda ner TanExress appen för att enkelt betala din solning med ditt betalkort eller Swish!

    Share this post