Allmänning

Ar Garant ett bra marke?

Är Garant ett bra märke?

Coop, Garant, Eldorado och vad allt nu skräpet heter. Jag har inte alltid undvikit dessa märken. Jag har nog provat det mesta, men efter många dåliga erfarenheter har jag sett en tydlig trend att den sämsta/smaklösaste/tråkigaste maten kommer från de stora kedjornas märken.

Vad är Garant för märke?

Garant är ett koncerngemensamt varumärke inom Axfood som lanserades 2009 och säljs i alla Axfoods butikskedjor. Garants produktsortiment hör hemma i mediumsegmentet, det vill säga att det kvalitetsmässigt ska ha minst samma kvalitet som ledande märkesvaror, men med ett pris som är 10–15 procent lägre.

Är Garant ekologiskt?

EKOLOGISKT LANTBRUK 3/2010 | 5 Precis när vi lärt oss att Garant är Axfoods ekologiska varumärke, lanserade kedjan Garant igen. Men då för en serie icke-ekolo- giska produkter. Behovet av ett eget ekologiskt varumärke var så starkt, att lanseringen av de båda märkena skedde i fel ordning, säger Axfood.

Är Garant svenskt?

Mjölk från Garant var först ut att märkas med den nya ursprungsmärkningen Från Sverige som kom för drygt ett år sedan. Snart nås en ny milstolpe: Samtliga mejerivaror från Garant innehåller enbart svenska råvaror.

Vad är en Garant?

En garant är en person eller ett företag som garanterar någon form av finansiell säkerhet i samband med en affär. Fungerar som en rådgivare och kvalitetssäkrare. Garanten köper vanligtvis upp värdepapper av emitteten till ett reducerat pris och tar därigenom risken att inte kunna sälja vidare dessa till placerarna.

Vem äger märket Garant?

Garant är Axfoods varumärke för mat av hög kvalitet med nära 1 000 varor i sortimentet, däribland både kött, mejerivaror, delikatesser, snacks och grönsaker. Axfoods ekologiska sortiment lanserades 2008 under varumärket Garant Ekologiska varor.

Var finns garant?

​Eldorado & Garant Eldorado och Garants sortiment finner man bl. a. hos Willys (142 butiker), Hemköp (163 butiker) samt Tempo/Hanlarn (355 franchise butiker).

Var kommer Garant ifrån?

Axfood nära mållinjen – efter sommaren är alla mejerivaror gjorda på svensk råvara. Arkivbild. Axfoods satsning började förra året, då man kunde märka det egna varumärket Garants mjölk med ursprungsmärkningen Från Sverige.

Vem tillverkar Garant?

Den volymmässigt största produkten som Grådö Mejeri tillverkar är Garants mjölk med lång hållbarhet. Mejeriet gör också bland annat kvarg, crème fraiche och gräddfil för Garant.

Vilka butiker har garant?

Garant är Axfoods eget varumärke och står för garanterat bra urval. Syftet är att göra det enklare för konsument att köpa garanterat bra varor till ett lågt pris. Garant hittas på Axfoods kedjor som är Willys, Hemköp, Prisextra, Tempo, Handlar’n och Netextra.

Share this post