Frågor

Hur paverkar Skilsmassa samhallet?

Hur påverkar Skilsmässa samhället?

Skilsmässornas negativa konsekvenser visar sig enligt forskningen i att barn med skilda föräldrar har lägre betyg i skolan, är mindre benägna att gå vidare till högre utbildningar, har en lägre grad av psykiskt välbefinnande, och har större sannolikhet att i vuxen ålder uppleva att den egna familjen splittras, än barn …

När familjen splittras?

Enligt psykologen Josefine Paulsen på Rädda Barnens centrum för stöd och behandling kan ofrivilliga separationer ge konsekvenser för barn både på kort och lång sikt. – Det utgör förstås en påfrestning men hur stor påfrestning det blir varierar, det beror också på barnets ålder och mognad, säger hon.

https://www.youtube.com/watch?v=JaR4-VAc6yk

Hur påverkar skilsmässor?

Vid en stor förändring, som en skilsmässa, kommer barnet att reagera. Kanske blir barnet mer oroligt och får svårt med separationer, eller så kan humöret, sömnen och aptiten påverkas. Det är helt naturliga reaktioner på omställningen och krisen.

Hur många är skilsmässobarn?

I Sverige blir omkring 50 000 barn årligen skilsmässobarn utan möjligheter att kunna påverka föräldrarnas beslut. Trots att en ansenlig mängd barn och ungdomar utsätts för skilsmässans effekter varje år finns det till synes både en stor ovetskap och okunskap om detta ämne.

Vad är bäst för barn vid skilsmässa?

Barn som efter en skilsmässa bor växelvis hos föräldrarna mår nästan lika bra som barn som bor med båda föräldrarna. Och de mår betydligt bättre än de barn som bara ibland träffar en av föräldrarna.

När mår man bättre efter separation?

Låt det ta tid. Det kan ta ett tag innan man hittar sin riktning igen efter alla de förändringar en separation medför. En separation innebär ofta en kris, och kriser brukar ta tid att komma genom. Exakt hur lång tid går inte att säga eftersom det varierar från person till person.

Share this post