Populära

Vad ar takreling?

Vad är takreling?

Svar: Rails (reling) är som två handtag längs med bilen tak (klicka här för bild) medans integrerad takreling/flushrails/intracker är mer som en list på taket (klicka här för bild). I vår köphjälp hittar du förklaring på alla sorters biltak.

Vad är integrerad takreling?

En sluten eller integrerad takreling är helt sluten och som namnet antyder är den integrerad i bilens tak. I motsats till en öppen takreling kan man inte lägga sin hand runt relingen. Takräcken som är lämpliga till en sluten takreling har ett enkelt monteringssystem.

Hur ska takräcken sitta?

När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar. Ett typiskt rookiemisstag är att man låter boxen sticka ut baktill och sedan förstör bagageluckan när man öppnar den utan att tänka sig för.

Hur långt mellan takräcken?

Sätt fast takräckena på bilen du tänkt använda och mät avståndet på både det främre och det bakre räcket. 3. Takräckena ska kunna monteras på din bil med ett avstånd på mellan 80 och 120 centimeter mellan dem, beroende på storlek på taktältet.

Vad har man takräcke till?

Vad används ett takräcke till? Ett takräcke behövs när du ska transportera något på bilens tak. Ett takräcke från Thule är säkert och enkelt att montera på din bil – du kan göra det själv på några minuter. Thule har en takräckeslösning för varje bilfabrikat och -modell.

Kan alla bilar ha takräcke?

Merparten av alla bilar saknar både rails och fästpunkter på taket. Men det är inga problem, du kommer att kunna få på ett takräcke på bilen ändå! Både Thules och Menabos takräcken fungerar som så att de ställs på taket på bilen, för att sedan spännas fast med en gummi-lackerat fäste i stål i dörrkarmen på bilen.

Hur fäster man takräcke?

Vilka bilar kan ha takräcke?

På många bilar, speciellt sedan och halvkombi-bilar så sitter det 4 st små luckor på taket på bilen som lätt går att peta upp. Detta är fästpunkter som är avsedda att använda till takräcke. Det finns en uppsjö med olika fästpunkter på bilar, och likaså från dragkrokstillverkarna, som gör att passformen blir perfekt.

Share this post