Blogga

Hur far man ett aktenskap att fungera?

Hur får man ett äktenskap att fungera?

8 hot mot ett lyckligt äktenskap

  1. Tron på att ärlighet alltid varar längst.
  2. Idén om att en relation förändrar människor.
  3. Tron på att du kan förändra din familjs syn på din partner.
  4. Att strunta i vad din partner sa att han eller hon ville innan ni gifte er.
  5. Att inbilla sig att äktenskap är en enkel sak.

Vad är viktigt i en relation?

Tillit och lagom avstånd. Att tillåta varandra ha ett eget space är också viktigt i en relation. Att lita på att man räcker till, att den andra finns kvar trots att man inte umgås dygnet runt. Här är det viktigt att vi litar på varandra.

När det knakar i äktenskapet?

Knakar äktenskapet i fogarna? Om krisen fortsätter eller förvärras kan det vara dags att fundera på skilsmässa. För även om det är smärtsamt, gör ont och föregås av stor vånda och sömnlösa nätter så är skilsmässa ibland det klokaste valet.

Vad är ett lyckligt äktenskap?

Lyckliga äktenskap har en särskild hemlighet när det gäller konflikter. Båda parter visar respekt för den andre och letar efter kreativa lösningar på de problem de möter tillsammans. Det skapar ett förtroende för, och mindre rädsla när det handlar om att gräla.

Vad får man inte göra i ett förhållande?

4. Litar inte på din partner. Vi hör ofta att det är viktigt med ömsesidig tillit i en sund relation. När man pratar om vikten av att lita på sin partner associerar nog många till svartsjuka och en rädsla att bli utsatt för otrohet.

Hur många är lyckligt gifta?

Enkla tips från forskare om hur man hittar lycka i familjelivet. Enligt statistiken har antalet skilsmässor nyligen nått nästan 50%. Och denna trend är särskilt märkbar i europeiska länder, där frågan om att starta familj tas upp med fullt ansvar.

Share this post