Ny

Hur far man bort olja fran altanen?

Hur får man bort olja från altanen?

Tvätta altanen Högtryckstvätt är effektiv för att få bort smuts men tänk på att inte hålla munstycket för nära träet då det skada träets yta om trycket blir för hårt. Fördela sedan terrasstvätt på altanen och skrubba noggrant bort gammal olja och smuts som har samlats från tidigare säsong.

Kan man slipa trädäck?

Det är viktigt att slipa altanen innan behandling för att ta bort vassa kanter, stickor, fibrer och andra ojämnheter. När du ska slipa din altan är slipverktyg och förlängningsskaft de bästa verktygen du kan använda dig av om du vill att arbetet ska gå lätt och vara ergonomiskt för kroppen.

Kan man olja tryckimpregnerat?

Vill du skydda ett tryckimpregnerat trädäck eller altan helt från fukt måste du således olja in det med jämna mellanrum. Oljans effekt avtar med tiden och då krävs det ny olja. I regel behöver du olja in det på nytt varje år om du vill att det bibehåller full fuktavvisande effekt.

Kan man slipa Altangolv?

Slipa altan För en stor altan eller terrass kan det vara bekvämt att använda sig av en golvslip men för en mindre yta för det lika bra med en handslip. Tänk på att vänta tills träet har torkat innan du börjar slipa det, och se till att dammsuga bort allt slipdamm innan nästa steg.

Vilket sandpapper till trädäck?

Slipa brädorna om träet är strävt Enstaka fläckar kan slipas släta för hand med slippapper korn 120.

Hur behandla tryckimpregnerat trädäck?

Hur behandlar jag tryckimpregnerad trall? Impregnerad trall behöver inte behandlas ofta eftersom det har ett skydd mot röta. Däremot är det inte skyddat mot fukt och behöver därför oljas in ungefär en gång om året. Om du vill behålla trallens utseende är det också en anledning till att behandla den med jämna mellanrum.

Kan man olja impregnerat virke?

Om du är på jakt efter en kraftfull olja som kan användas på impregnerat trä, rekommenderar vi Jotuns träolja. En specialolja som är speciellt framtagen att användas på impregnerat trä utomhus. Likt ovanstående modell tränger denna olja ner i träets djup, vilket motverkar sprickningar och missfärgningar.

Share this post