Blogga

Hur far man ersattning for sjukresor?

Hur får man ersättning för sjukresor?

Du kan bara få din sjukresa betald om du har valt att söka vård i den region där du är folkbokförd. Om du på egen hand väljer att vända dig till någon annan region har du inte rätt till ersättning. Du kan resa med privat bil, buss och tåg och ansöka om ersättning.

Vad kostar Sjukresa i Dalarna?

Behöver du uppsöka vårdinrättning som läkare, tandläkare eller sjukgymnast kan Dalatrafik ersätta din resa. Om du åker buss eller tåg med Tåg i Bergslagen inom Dalarna åker du kostnadsfritt till och från ditt vårdbesök. Visa din kallelse som gäller som färdbevis för ditresan.

Vad kostar Sjukresa i Jämtland?

Högkostnadsskyddet för sjukresor höjs från 1 600 kronor till 2 400 kronor.

Hur beställer man sjuktransport?

Ring telefonnummer 0200-11 44 11 och följ instruktionerna. Här kan du både tala in dina uppgifter, eller knappa in dem med nummerval på telefonen. Du kan beställa, avbeställa och kontrollera beställda sjukresor med taxi på det här numret.

När är man berättigad till Sjukresa?

Om du inte kan resa med allmän kollektivtrafik till vården, till exempel med buss och tunnelbana, kan du ha rätt att bli beviljad sjukresa med taxi, rullstolstaxi eller egen bil. Det är alltid det medicinska behovet som styr om du har rätt till sjukresa och det är den som ger dig vård som bestämmer.

Hur bokas en sjukresa?

Du kan beställa resor 28 dagar i förväg.

  1. Beställ via Mina sidor. Logga in på Mina sidor med ditt sjukresekortsnummer och din personliga kod.
  2. Ring och beställ din sjukresa med taxi. Ring telefonnummer 077-570 00 57 för att beställa din sjukresa med taxi.
  3. Beställa sjukresa med rullstolstaxi/specialfordon.

Hur ansöker man om riksfärdtjänst?

Ansökan om riksfärdtjänst görs hos den kommun där man är skriven eller hos den myndighet som kommunen överlämnat uppdraget till. Kommunen/myndigheten gör en bedömning utifrån funktionshindret och bifaller eller avslår ansökan. Kommunens/myndighetens beslut kan överklagas.

Share this post