Populära

Hur tillverkas droger och var i varlden?

Hur tillverkas droger och var i världen?

Några vanliga ursprungsländer/regioner för narkotika som används i Sverige är Marocko (hasch och marijuana), Latinamerika (kokain), Afghanistan (heroin och cannabis), Asien (amfetamin, metamfetamin), Nederländerna och Belgien (amfetamin och ecstacy) och Östafrika (kat).

Vad används GBL till?

GBL (gammabutyrolakton) är ett lösningsmedel som bland annat används vid klottersanering. I människokroppen omvandlas GBL till den narkotikaklassade substansen GHB (gammahydroxibutyrat).

Hur luktar GBL?

Butandiol tillverkas och säljs som en klarröd eller blåaktig genomskinlig vätska utan tydlig lukt eller smak. Möjligen luktar det som linoleummatta. Butandiol kallas bland ungdomarna ofta för »hallonsoda«, »hallongobbe« eller »hallonsaft«.

Vem uppfann droger?

Men den skotske läkaren Alexander Wood (1817–84) ansåg sig ha en lösning. År 1853 uppfann han den moderna injektionssprutan och utvecklade en teori om att beroende av narkotika endast uppstod när det intogs i form av droppar eller piller.

Hur framställs narkotika?

Den vanligaste metoden av skogsskövling är ”slash and burn”. Stora arealer av skog, regnskog huggs ned och bränns upp. – Många som testar droger kommer att ta droger under stora delar av sitt liv och varje gång en enskild människa tar en drog så ökar det efterfrågan på droger och därmed också produktionen av droger.

Varifrån kommer knarket?

I 95 procent av fallen kommer amfetamin och ecstasy till Sverige med personbilar från produktionsländerna. Till Europa kommer nästan 90 procent av cannabisen från Marocko. Men även Sydafrika och Nigeria har seglat upp som stora producenter för den europeiska marknaden.

Hur uppfanns droger?

Amfetaminets genombrott kom under andra världskriget (1939-1945). Då användes det för att öka soldaternas prestationsförmåga, så att de skulle vara snabba och klara sig länge utan mat. Efter krigets slut fanns ett överskott av tabletter. Amfetamin började då säljas som bantningspiller och uppiggande medel.

Vilket land producerar mest droger?

I en undersökning från Global Drug Survey ligger Sverige i topp över de länder som använder mest droger av den typ som ännu inte blivit olagliga, rapporterar Independent. Till gruppen räknas droger så som Spice, där tillverkarna hela tiden ändrar receptet lite för att göra drogen ”laglig”.

Hur framställs droger?

För att odla och framställa droger används bekämpningsmedel som många gånger är skadliga för både människor och miljön. – Skog och odlingsbar mark skövlas och ekosystemet påverkas av detta, frisk skog ersätts med odlingar. Den vanligaste metoden av skogsskövling är ”slash and burn”.

Share this post