Blogga

Nar kommer vapenlicensen?

När kommer vapenlicensen?

Den förväntade handläggningstiden för ärenden om vapentillstånd är just nu ca 4 veckor. Den förväntade handläggningstiden gäller ärenden där: Ansökan gäller jakt eller målskytte. Ansökan är komplett ifylld (komplettering behövs ej)

Hur förvarar man vapenlicens?

När du har blivit godkänd för din vapenlicens måste ditt vapen alltid förvaras i ett säkert vapenskåp. Det ska vara godkänt och stå på samma plats som du är folkbokförd på. Skulle du vilja förvara ditt vapen på annan plats krävs ett särskilt tillstånd för detta. Även detta gör du hos polisen.

Hur lång tid tar de att få vapenlicens?

Det har länge klagats på att polisen tar för lång tid på sig att hantera en vapenansökan. Polisen säger själva att du ska få besked på din ansökan inom max 30 dagar, men i verkligheten tar det snarare 2-4 månader beroende på vart i landet du bor. I Stockholm där väntetiden är som högst kan det ta upp emot 15 veckor.

Hur köper man extra bagage?

Hur man köper extra tillåten bagagevikt Du kan köpa extra tillåten bagagevikt online för mindre än vad du skulle betala på flygplatsen. I annat fall kan du i de flesta fall betala för extra tillåtet bagage vid incheckningsdisken i den lokala valutan eller via ditt lokala Emirates‑kontor för nuvarande växelkurser.

Varför är handläggningstiden så lång när man söker vapenlicens?

Observera att polisen inte kan garantera handläggningstiderna. Förväntade handläggningstider bygger på den mängd ansökningar som skickades in för ett antal veckor sedan. Om ansökningsmängden plötsligt ökar kommer handläggningstiden att bli längre.

Hur bokar man bagage?

Det finns även flygbolag som inte tillåter dig att boka bagage under bokningsprocessen. Med till exempel United Airlines, American Airlines, Air Canada, Alitalia (länkar) och codeshare-flyg (länk) från Lufthansa är det endast möjligt att boka och betala för bagage på flygplatsen.

Hur många vapen får jag ha?

Krav för antal vapen i vapengarderoben Du som har tagit jägarexamen anses ha behov av fyra jaktvapen, vilket är den så kallade vapengarderoben för jakt. Om du ska ansöka om fler jaktvapen måste du motivera varför du har behov av detta. För att få licens på fler än sex jaktvapen ställs mycket höga krav.

När får polisen dra sitt vapen?

Av 1 § skjutkungörelsen framgår att om det finns rätt till nödvärn enligt 24 kap. 1 § brottsbalken, får en polis använda skjutvapen för att avvärja svårare våld mot polisen själv eller någon annan person, eller när det finns hot som innebär allvarlig fara för sådant våld.

Share this post