Allmänning

Vad tjanar Ola Kallenius?

Vad tjänar Ola Källenius?

Svenske Ola har gått från praktikant till vd på 25 år. Snart tar han över ansvaret för hela Mercedes-koncernen – som säljer fyra gånger fler bilar än Volvo – och gör en vinst på 150 miljarder kronor om året. Med bonusar väntas hans lön nå över 100 miljoner kronor om året.

Vilka märken äger Daimler?

Daimler Trucks

  • Freightliner.
  • Sterling Trucks.
  • Western Star.
  • Setra (EvoBus)
  • Fuso.
  • Mercedes-Benz Bussar (EvoBus)
  • Mercedes-Benz Lastbilar.
  • Unimog.

Vem äger Daimler AG?

I dag äger BAIC 5,23 procent av Daimler. Största ägare i dag är kinesiska Geely med 9,69 procent, som också äger Volvo Cars. Geely har hittills inte haft någon styrelsepost i Daimler, men BAIC:s mål är att få en plats i styrelsen, uppger Reuters.

Är GM ett bilmärke?

GM har som en av världens största biltillverkare en bred produktpalett med modeller i alla prisklasser. Detta har dock inte hindrat GM från att lägga ner bilmärken, även om det hör till ovanligheterna. GM lade ner traditionsmärket Oldsmobile år 2004.

Vem är vd för Mercedes?

– I Ola Källenius utser vi en erkänt och internationellt erfaren och framgångsrik Daimler-chef som vd för Daimler AG och chef för Mercedes-Benz Cars, säger Daimler AG:s nuvarande styrelseordförande Manfred Bischoff.

Hur mycket tjänar Håkan Samuelsson?

Håkan Samuelssons lön uppgick till 14,4 Mkr jämfört med 12,8 Mkr året innan. Rörliga ersättningar och bonus gav honom 21,3 Mkr. Totalt innebär det att han erhöll 35,7 Mkr. Det är en rejäl höjning jämfört med de 19,5 Mkr han fick 2018 när en av de rörliga ersättningarna inte föll ut.

Varför heter det Mercedes?

Att den här moderna bilen blir den första att kallas ”Mercedes” är Emil Jellineks förtjänst. Jellinek hade varit affärsbekant med Gottlieb Daimler, som gått bort i mars år 1900, och han insisterar på att bilen ska bära namnet Daimler-Mercedes – efter Jellineks favoritdotter.

Vad står t för i Mercedes?

Mercedes-benz C200de). Är bilen helt elektrisk står det EQ framför bokstaven (T. ex. Mercedes EQA som är den elektriska versionen av GLA).

Hur mycket tjänar vd på Volvo?

AB Volvos vd Martin Lundstedt fick ett rejält lönelyft under fjolåret. Den fasta lönen uppgick till 16,3 Mkr och han fick bonus på 24,8 Mkr. Styrelsen anser att han halkat efter nordiska vd:ar och därför höjs taket för den långfristiga ersättningen.

Share this post