Allmänning

Ar det olagligt att salja nikotin?

Är det olagligt att sälja nikotin?

Du får inte sälja tobaksvaror till någon som inte fyllt 18 år. Du ska ha skyltar om åldersgränsen som syns tydligt. Skyltarna ska sitta där det finns tobak och där försäljningen sker, alltså vid kassan. Inte heller partihandlare får lämna ut tobaksvaror till någon som inte fyllt 18 år.

Är det olagligt att sälja e cigg?

17 § Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare får inte säljas eller på annat sätt lämnas ut i näringsverksamhet till den som inte har fyllt 18 år.

Är det farligt att röka e cigg med nikotin?

E cigaretter är inte farliga, med e cigaretter har du möjlighet att välja om du vill ha med eller utan nikotin. Väljer du att använda nikotin kan det vara bra att späda ut nikotinet för att inte skapa ett större behov än vad du kanske tidigare haft med vanliga cigaretter.

Är det farligt att röka e cigg utan nikotin?

E-cigarett användning kan innebära hälsorisker Ångan från elektroniska cigaretter kan innehålla skadliga ämnen t. ex. cancerframkallande aldehyder, irriterande ämnen och metaller. Ångan från elektroniska cigaretter kan innehålla hälsoskadliga partiklar.

Är det olagligt att köpa ut vape?

Lagbestämmelser rörande tobak återfinns i Tobakslagen. Enligt Tobakslagens 12§ är det förbjudet för näringsverksamheter, som butiker, att sälja cigaretter till personer som inte har fyllt 18 år. Det finns däremot inget motsvarande förbud gällande privatpersoner.

Är det olagligt att sälja Vapes?

Åldersgräns. 17 § Elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare får inte säljas eller på annat sätt lämnas ut i näringsverksamhet till den som inte har fyllt 18 år. Den som lämnar ut sådana produkter ska förvissa sig om att mottagaren har uppnått denna ålder.

Är det olagligt med vape i Sverige?

EU lagstiftning och nya Svenska lagar för vejp Nikotinhaltiga e-vätskor och basvätskor får endast säljas i förpackningar om 10 ml med en maximal nikotinhalt på 20 mg. Flaskorna ska vara barnsäkra och förses med en varningstext om eventuella skadeverkningar.

Är det olagligt att köpa vape under 18?

Enligt 12 § tobakslagen är det förbjudet att sälja tobaksvaror till den som är under 18 år. Den som gör det riskerar att dömas till böter eller fängelse i högst sex månader, vilket framgår av 27 § tobakslagen. Det finns dock inget förbud mot att den som är under 18 år innehar eller brukar tobaksvaror.

Share this post