Frågor

Kan man bada i stenbrottet i Hallekis?

Kan man bada i stenbrottet i Hällekis?

I den konstgjorda sjön har man även planterat regnbågsöring och det finns fiskekort att köpa. Stenbrottet är idag en populär plats för fiske, bad och avkoppling. På den stora parkeringen finns det möjlighet att campa med husvagn eller husbil, och tältplatser finns i närheten av sjön.

Hur djupt är Stenbrottet på Kinnekulle?

Kalkstensbrottet på Kinnekulle har gått ifrån att vara en stökig och högljudd industri till ett lugnt, naturskönt område populärt för utflykt och vandring. Stenbrottet är 40 meter djupt, och längs med de branta bergväggarna kan man följa färgskiftningarna 400 miljoner år tillbaka i tiden.

Kan man bada i stenbrott?

Ha i åtanke: Det är bitvis svårt att ta sig ner i både stenbrottet och vattnet. Det blir även djupt väldigt fort. Dalby stenbrott är inte ett kommunalt bad och bad sker därför på egen risk. Kommunen avråder från att hoppa från klipporna då olyckor tidigare har inträffat.

Får man fiska i stenbrott?

Endast ett redskap per person får användas. Redskap som mete, spinn, flugfiske är tillåtet. Mask, maggot, majs, räka eller liknande bete tillåts. Fiske med levande fisk som bete är ej tillåtet.

Vad gör man i Hällekis?

Saker att göra rankas med hjälp av Tripadvisor-data, inklusive omdömen, betyg, bilder och popularitet.

  1. Munkängarna Naturreservat. Natur- och vildmarksområden.
  2. Kinnekulle Utsiktstorn.
  3. Stora Stenbrottet.
  4. Forshems kyrka.
  5. Medelplana Kyrka.
  6. Kinnekulleleden.
  7. Falkangen Hantverksby.
  8. Handens Hus.

Är Kinnekulle ett?

Kinnekulle är ett berg vid Vänerns sydöstra strand, i Götene kommun i Västergötland. Kinnekulle är ett platåberg med en högsta höjd av omkring 306 meter över havet. Själva toppen kallas Högkullen.

Finns det fiskar i stenbrott?

I stora stenbrottet på Kinnekulle kan man fiska inplanterad Regnbågsöring. För att få fiska i stenbrottet krävs att man har ett fiskekort. Stenbrottet sköts av Hällekis båtklubb som är en ideell förening.

Är kalkbrott farligt att bada i?

– Vattnet är tjänligt med anmärkning vilket inte är så konstigt eftersom det inte sker något direkt tillflöde av vatten till brottet, säger Tomas Johansson. Han förklarar att det inte är några höga mängder med koliforma bakterier det rör sig om.

Vad ligger nära Kinnekulle?

Upplev det blommande berget – Kinnekulle, som ligger vid Vänerns sydöstra strand, i Götene kommun, Västergötland. Kinnekulle har ett stort utbud av sevärdheter- vidunderlig natur, en mångfald flora och fauna och kulturhistoriska platser.

När blommar Ramslöken på Kinnekulle?

Blomning på Kinnekulle Ramslök: Växer i naturreservaten Munkängarna och Västerplana storäng. Blommar i maj/juni. Ramslök får ej plockas inom naturreservaten.

Share this post