Ny

Vem betalar Natdoktorn?

Vem betalar Nätdoktorn?

Det är regionen som betalar den extra ersättningen till nätläkarna och även för de besök som olistade patienter gör hos vårdcentraler. Men när det gäller listade patienters fysiska besök betalar den vårdcentral, eller den nätläkare, där patienten är listad de 300 kronorna.

Hur fungerar Nätdoktorn?

Patienten loggar in hos nätdoktorn med BankID och fyller i formulär. Sedan följer ett 10–15 minuter långt läkarbesök. Avgiften är 250 kronor och landstinget debiteras 1 000–1 800 kronor. Även om patienten är nöjd så är en digital UVI-behandling ingenting för framtiden.

Hur fungerar doktor på nätet?

Att ladda ner appen Doktor.se är alltid gratis. Patientavgiften för att få digital vård genom appen är mellan 0-200 kronor beroende på vilken region du är folkbokförd i, ärende och ålder. Du meddelas alltid i appen om ditt besök kommer innebära en avgift och du kan då välja om du vill gå vidare eller inte.

Vilka använder Kry?

Få äldre använder vårdappar Flest användare finns bland grupperna höginkomsttagare (17 procent), barnfamiljer (18 procent) och personer mellan 36 och 45 år (20 procent). Bland de äldre, som ofta är mindre rörliga och kanske egentligen är i störst behov av digitala läkarbesök, använder endast 4 procent tjänsten.

Får vårdcentralen betala för Nätdoktorn?

Vem finansierar Kry?

debatt Kry och andra nätläkar-appar dränerar den skattefinansierade vården på pengar för att ge vård för till mestadels friska, unga patienter. Fler regioner borde helt enkelt vägra betala för deras tjänster, skriver Sten Axelsson Fisk och Johan Åhlin från Socialistiska Vårdarbetare.

Hur fungerar appen Min Doktor?

Ladda ner Min Doktors app kostnadsfritt och logga in med BankID. Beskriv sedan dina besvär genom att svara på frågor om dina symptom. Beroende på typen av besvär blir du kontaktad av läkare, barnmorska, psykolog eller fysioterapeut. I de flesta fall får du svar inom en timme, oavsett veckodag och tid på dygnet.

Kan man lita på Doktor online?

Doktor.se har ett bättre betyg på Trustpilot än Kry Tid för samtal med läkare – Doktor.se svarar inom 3 minuter. Användarvänlighet i appen (Genomsnittsbetyg för appen ligger på 4,7 av 5)

Är Doktor online bra?

Efter att ha provat alla tjänsterna ett par gånger är det tydligt att Doktor.se är den som vi kommer vilja rekommendera. Vi pratade med 4 olika läkare hos dem och alla fick vi otroligt bra förtroende för. Från att vi laddat hem appen tog det inte längre än 10 minuter innan vi fick prata med läkaren första gången.

Är Kry trovärdighet?

1. Kanske viktigast av allt – vi har nöjda patienter. Hela 98 procent av våra patienter uppger att de är nöjda med Kry. Det gör oss stolta och glada eftersom vårt främsta fokus på Kry är att erbjuda patienter den bästa möjliga vården.

Share this post