Rekommendationer

Vem anmaler andrad inkomst till Forsakringskassan?

Vem anmäler ändrad inkomst till Försäkringskassan?

Om du som arbetsgivare eller din medarbetare får en inkomstförfrågan från Försäkringskassan, ska du lämna svar på den. Det gör du snabbt och enkelt genom att logga in i vår e-tjänst.

Hur länge gäller Barnförsäkringen?

Det är viktigt att man tar sig tid att läsa igenom vad försäkringen täcker. Och titta inte bara på priset när du ska teckna barnförsäkring, för ett bra skydd kostar. Dessutom gäller barnförsäkringen under hela uppväxten upp till 25 års ålder så tänk långsiktigt.

När behöver man ändra inkomst till Försäkringskassan?

Arbete eller inkomst ändras Om du ansöker om en ersättning som grundas på sjukpenninggrundande inkomst (SGI) så anmäler du ändrad inkomst när du ansöker, eller om du får högre lön under tiden med ersättning. Det gäller till exempel sjukpenning, föräldrapenning eller tillfällig föräldrapenning (vab).

Måste man anmäla ny lön till Försäkringskassan?

Ändra dina uppgifter, till exempel till vilket konto du vill ha dina pengar eller att du har fått en ny inkomst. Få sms eller mejl när något nytt har hänt i ditt ärende, till exempel att din utbetalning är på väg eller att du behöver komplettera något i din ansökan.

Kan man få ersättning om man har ADHD?

Medfödda sjukdomar som exempelvis ADHD, CP-skada eller epilepsi är ofta helt undantagna eller ger en begränsad ersättning. Barn som på grund av handikapp aldrig kommer ut i arbetslivet får låg ersättning från samhället. En barnförsäkring kan då ge ett extra ekonomiskt stöd både till barnet och föräldrarna.

Kan man få ersättning för ADHD Folksam?

Gäller försäkringen för alla sjukdomar? Ja, men med begränsad omfattning vid vissa sjukdomar och tillstånd. Exempel på sådana sjukdomar och tillstånd är autism, Aspergers syndrom, epilepsi och ADHD. Du kan läsa mer i försäkringsvillkoret under ”Begränsningar i försäkringens giltighet”.

Share this post