Rekommendationer

Vad har ernstberger gjort?

Vad har ernstberger gjort?

Företaget grundades av Alexander Ernstberger (född 1986) och David Persson Rothman (född 1980) under namnet Svensk Fondservice och erhöll 2010 tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva värdepappersrörelse. I samband med detta började bolaget som säljare inom premiepensionssystemet.

Vad är Allra målet?

Målet, som är ett av Ekobrottsmyndighetens största någonsin, prövades först i Stockholms tingsrätt. Den friande domen från den 31 januari 2020 innebar att de cirka 200 miljoner kronor som åklagarna hade omhändertagit fick återlämnas till de tilltalade.

Vilka är inblandade i Allra?

Ernstberger och tre andra inblandade i Allra-härvan begärs i personlig konkurs. Alexander Ernstberger och de tre andra inblandade i Allra-härvan begärs i personlig konkurs, rapporterar Expressen. Pensionsmyndigheten vidtar åtgärden för att försöka täcka deras skadestånd.

Vad händer med Allras kunder?

Allra-ligan döms till fängelse av hovrätten Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer de fyra åtalade på samtliga punkter. Straffet blir fängelse på 4-6 år samt hela det yrkade skadeståndet plus ränta.

Hur mycket pengar försvann i allra?

Av beloppet gick ca 170 miljoner kr till Oak Capital Group AB (Oak). Via Oaks ägarbolag användes drygt 100 miljoner kr av dessa pengar för att köpa aktier av SFS vd och vice vd.

Hur gick det i Allra affären?

Blåste spararna på 170 miljoner De friades först av tingsrätten i januari 2020 men i somras gjorde hovrätten en annan bedömning och dömde alla fyra till fängelsestraff på mellan fyra och sex år. Dessutom ett skadestånd på 170 miljoner kronor till Pensionsmyndigheten plus ränta som uppskattas till 130 miljoner kronor.

Vad gjorde Allra?

Allras konsult dömd i tingsrätten för dataintrång m.m Två veckor efter förhandlingen i tingsrätten dömdes den åtalade Allra-konsulten på alla punkter för dataintrång och identitetskapningar. Straffet blev 3 månaders fängelse.

Share this post