Blogga

Vad kostar det att slanga dack?

Vad kostar det att slänga däck?

Precis som för de flesta andra avfallsfraktioner får inlämnaren stå för ”källsorteringen”. I detta fall betyder det kostnaden för att ta däcket från fälgen. När de väl är separerade så kostar det inget att bli av med däcken, och fälgarna lämnas som metallskrot på närmaste återvinningscentral.

Vad kostar det att byta däck och balansera?

Montering däck eller fälg (eget material)

Montering däck eller fälg (eget material) Inkl moms
Montering & Balansering Eget Mtr 16″ 293 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 17″ 328 kr/st
Montering & Balansering Eget Mtr 18″ 365 kr/st
Mont. & Bal. Eget Mtr 19″ 416 kr/st

Var gör man av med sina gamla däck?

Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck. Om någon kommer med en större mängd kan ni hänvisa till Svensk Däckåtervinning eller Ragn-Sells Däckåtervinning, 010-723 60 00, så hjälper vi till.

Var kan man sälja fälgar?

prisvärda originalbildelar. Hjulbutiken säljer hållbara begagnade kvalitetsdäck och fälgar från märken som exempelvis Continental, Goodyear, Michelin, Nokian, Perelli och Landsail.

Får man lämna däck på återvinningen?

Du kan också lämna dina bildäck på en återvinningscentral. Däremot får du inte lämna däcken i fastighetens grovsoprum. Sedan 1994 är det producentansvar på däck. Det innebär att den som tillverkar däcken ansvarar för att de efter förbrukning tas om hand på ett miljöriktigt sätt.

Är däck farligt avfall?

Nej, däck är inte definierat som farligt avfall i svensk och europeisk lag. Gummi är ett avancerat högteknologiskt material som tillverkas utifrån strikta regler och höga kundkrav på hälsa, miljö och hållbarhet.

Vem köper däck?

Det finns flera företag som reservdelsföretag, gummiverkstäder och däckåtervinningsföretag som köper och säljer däck. Du hittar också flera webbplatser som Blocket dit du kan sälja dina däck om de fortfarande har godkända mönsterdjup.

Vad kan man göra med ett bildäck?

Gamla däck kan bli toppenfina trädgårdsdetaljer….Tänk dock på att inte odla saker som ska ätas i gamla däck, då de kan avge hälsovådliga ämnen.

  1. Sitt fint med sisalrep.
  2. Hängande färgklick.
  3. Barnens bästa vän?
  4. Rejäl hundsäng till rejäla hundar.
  5. Fixa ett utekök till ungarna.
  6. Klassikern.
  7. Snyggaste utekrukan…
  8. En egen sagovärld.

Vem tar emot gamla däck?

Välkommen till Ragn-Sells Däckåtervinning AB Vi har i uppdrag att samla in och återvinna uttjänta däck i Sverige. Däcken vi återvinner blir till nya smarta material eller utvinns som ny energi.

Vem tar hand om gamla bildäck?

Vem tar emot bildäck?

Share this post