Ny

Hur kommer jag at mitt barns journal?

Hur kommer jag åt mitt barns journal?

Du kan hantera ditt barns vårdärenden och läsa hens journal på 1177.se till och med barnet är 12 år. När barnet fyller 13 år kan du inte längre automatiskt se det som rör ditt barn. Barnet kan då själv logga in på 1177.se med en e-legitimation. Hen kan till exempel boka tid och förnya recept.

Hur gammal måste man vara för att ha ett Google-konto?

När barnet fyller 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) kan han eller hon välja att gå över till ett vanligt Google-konto. Innan barnet fyller 13 får föräldrarna ett e-postmeddelande med information om att barnet kan att ta över kontot på sin födelsedag.

Hur ser man recept för barn?

Om ditt barn är 12–13 år kan du endast se de recept som är aktuella. Du som är 13–18 år kan inte se information om dina läkemedel på 1177.se. För att få information om dina läkemedel behöver du istället prata med din läkare eller gå till ett apotek.

Hur listar jag mitt barn på vårdcentral?

Valet av vårdcentral är personligt, därför behöver varje familjemedlem välja vårdcentral. För barn upp till 16 år är det vårdnadshavaren som väljer. Listar du ditt barn hos en vårdcentral så ansluts barn som är under 6 år automatiskt till vårdcentralens barnavårdscentral.

Hur kan en 15 åring läsa sin journal?

Från den dag du fyller 16 år kan du logga in själv på 1177.se och läsa din journal. Fram till den dag du fyller 13 år kan dina vårdnadshavare logga in som sig själva och läsa din journal. Mellan 13 och 15 år kan varken du eller dina vårdnadshavare läsa Journalen.

Varför kan jag inte se mitt barns recept?

Föräldrar har inte längre möjlighet att via 1177.se och på apotek ta del av sina barns journaler och recept, när de fyllt 13 år. På detta enda område har lagstiftaren bestämt att 13-åringar har rättshandlingsförmåga. Syftet är enligt hälsomyndigheten att följa offentlighets- och sekretesslagen.

Kan mina föräldrar se mina recept?

Av integritetsskäl kan vårdnadshavare inte se tonåringars e-recept på apotekens webbplatser. För att handla från din tonårings recept är du välkommen till ett av våra apotek eller att beställa via telefon där du kan ha direktkontakt med en farmaceut.

Var är mitt barn listat?

Det här kan du göra fram till att barnet fyller 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden. Du kan se de barn du är vårdnadshavare för och som du kan göra ärenden åt när du loggar in på 1177.se. Den informationen hämtas från folkbokföringen.

Share this post