Blogga

Vilken jord till Fetbladsvaxter?

Vilken jord till Fetbladsväxter?

Vanlig blomjord håller kvar vattnet för länge för fetbladingar. Ta upp plantan och skaka av jorden. Plantera sedan om den i en jord som dräneras snabbt, kaktusjord fungerar. Man kan också blanda såjord med fint grus (60 procent såjord och 40 procent grus).

Vilken jord till Succulenter?

Växterna trivs i rumstemperatur men vill helst inte ha det kyligare än 16°C. Jordtyp. Sandblandad jord med bra dränering är viktigt, detta för att kunna släppa igenom vatten lätt. Jorden ska helst vara mager och porös.

Vilken jord ska Paradisträd ha?

Paradisträdet trivs i lucker Blomjord gärna blandad med Pimpsten för att öka dräneringen. Paradisträdet vattnas rejält så att jorden blir helt genomfuktad. Eftersom paradisträdet kan lagra vatten ska man låta jorden torka upp mellan vattningarna.

Hur beskär man Fönsterfikus?

När fönsterfikusen har vuxit till den höjd du vill att den ska ha, kan du klippa av toppen. Du kanske också vill beskära tillbaka alla oönskade grenar för att ge växten en fylligare form. Det är bäst att beskära på våren eller sommaren men någon annan tid kommer att vara bra.

Kan fikus stå ute?

Fönsterfikus, Ficus elastica ’Robusta’ kan du ha ute under den varma tiden på sommaren. Fönsterfikus gillar mycket ljus men tål inte att stå i direkt solljus, så om du vill ha den ute bör du ha den i en ljus skugga och skyddad för hårda vindar.

Varför dör paradisträd?

Varför tappar mitt paradisträd bladen? För mycket eller för lite vatten. Med allra, allra största sannolikhet, för mycket. Låt växten torka upp och låt vattenkannan stå på hyllan lite oftare hädanefter!

Vilken jord ska paradisträd ha?

Hur förökar man paradisträd?

Det är lätt att föröka paradisträdet, både med blad- eller kviststicklingar. Ta en stickling genom att skära av en bit av växten. En kviststickling kan du sätta i ett glas med vatten till den rotat sig och därefter plantera i jord.

Hur gammalt kan ett paradisträd bli?

Paradisträd kan bli mycket gamla och upp till 3 meter höga. Som krukväxt kan de bli uppåt en meter höga och lika breda. Vintertid blommar den med klasar av vita till rosa stjärnformade blommor. I Sverige har paradisträd funnits som krukväxt sedan mitten på 1800-talet.

När klipper man paradisträd?

Hej! Ett välmående paradisträd tål hård beskärning, även ner till de vedartade grenarna. Beskär inte för tidigt utan vänta tills dess att den börjar vilja växa igen på våren. Klipp in de långa, kala grenarna och klipp då helst ovanför ett utåtriktat blad eller gren så att den får en fin form.

Vad innehåller Kaktusjord?

Kaktusjord

  • Innehåll: Pimpsten, Scoria, grönkompost, kokosfiber, Lergranulat.
  • Karaktär: Jorden har bra dränering och håller samtidigt tillräckligt med vatten och näring för en bra och hälsosam tillväxt.
  • Användningsanvisningar: Använd blandningen för växter som behöver bra dränering som kaktus, suckulenter och caudex.

Hur sköter man svärmors tunga?

Själva vattningen av en svärmorstunga bör ske med långa mellanrum, gärna så långa att jorden torkar ut helt. När jorden är helt torr så vattna igenom växten ordentligt så att jorden blir ordentligt blöt, för att sedan låta den torka upp på nytt inför nästa vattning.

Hur sköter man ett Pengaträd?

Marie berättar att hennes paradisträd står trångt i sin kruka och vattnas sparsamt. Paradisträdet är en suckulent växt som härstammar från Sydafrika. Där växer den på bergssluttningar i full sol – halvskugga i väldränerad jord. De tjocka bladen har förmåga att lagra vatten och tål därför långa perioder med torka.

Share this post