Blogga

Var tillverkas Askeladden?

Var tillverkas Askeladden?

Askeladden är ett norskt märke av fritidsbåtar som under åren omfattat såväl motorbåtar som mindre, öppna segelbåtar, i storlekarna 14 till 32 fot. Askeladden-båtarna tillverkas sedan 1957 av Henrik J. Askviks Sønner A/S i Os utanför Bergen, som byggt båtar sedan början av 1900-talet.

Var tillverkas Sea Ray?

Senast i raden är Brunswick, som förutom tillverkning av Mercury och MerCruiser motorer är världens största båtbyggare. Brunswick gör ett tillfälligt uppehåll från och med måndag. I deras båtproduktion ingår en rad välkända varumärken: Boston Whaler, Bayliner, Sea Ray, Lund, Crestliner, Quicksilver och Uttern.

Vilken typ av båt?

Börja med att ta reda på dina behov kring båtköpet – vilken modell som du är intresserad av och hur du vill använda båten. Vilka behov har du och hur vill du använda båten vill du ha den för privat bruk för bad, fiske, sommarnöje, cruising, vattenskidor eller transportbåt.

Vad kostar en Askeladden?

Eftersom det är en inombordare finns ingen anledning att rädas motortjuvar. År 2008, det sista året, kostade Askeladden Z7 över 700 000 kronor, långt mer än konkurrenterna. Idag får du detta marina rymdskepp för under halva priset.

Vem är Askeladden?

Askeladden, även känd som Espen Askeladd och Oskeladden (nynorska), är en fiktiv person som förekommer i norska folksagor. Han är sagornas hjälte, den yngste pojken som ingen förväntar sig något av men som ändå segrar till slut.

Var byggs uttern?

Uttern eller Uttern Båtar AB är en tillverkare av fritidsbåtar. Företaget har sina rötter i Sverige, men ägs sedan oktober 1996 av Brunswick corporation, medan produktionen sker i Polen. Uttern grundades år 1964 i byn Norrlångträsk, cirka 4 mil utanför Skellefteå.

Hur mycket är min båt värd?

Båtagent kan göra en professionell värdering av din båt. Vi har många års erfarenhet av att ta in och sälja båtar i vår mäklarverksamhet och har god kännedom om rådande marknad. Vi är medlemmar i Sweboat vilket ger oss tillgång till branschstatistik där vi ser faktiska avslutspriser för sålda båtar i Sverige.

Vad kostar stora båtar?

Ryds 23 WA är den båt som ökat mest i pris i vår jämförelse. I katalogen Båtvärlden årgång 2006 är grundpriset listat till 423 000 kronor, vilket justerat för inflation blir 479 000 kronor i dagens penningvärde. Idag, tolv år senare, kostar en sprillans ny 23 WA från 733 000 kronor.

Hur mycket sjunker en båt i värde?

Motorn kan vara värd mer än själva båten, men det är också en del av båten som sjunker i värde snabbt. Här måste man i första hand använda årsmodellen som utgångspunkt. Om motorn bara är 2-3 år gammal har den kvar merparten av sitt värde, men efter 10-12 år är värdet ofta halverat.

Hur gammal är min båt?

Numret som följer på tillverkningsmånaden berättar tillverkningsåret. I detta nummer avslöjar nummer 3 att båten är tillverkad 1993. De två sista beteckningarna berättar årsmodellen, båtens modellår är alltså 1994.

Vad kostar en lyxbåt?

Lady Moura – ca 1,8 miljarder kr Med en längd på 105 meter rymmer denna lyxyacht 30 gäster samt en besättning på upp till 60 personer.

Share this post