Allmänning

Vad galler nar man koper bil fran bilfirma?

Vad gäller när man köper bil från bilfirma?

Du är skyddad av konsumentköplagen När du köper en bil av en bilhandlare är du skyddad av konsumentköplagen. Lagen är tvingande vilket betyder att bilhandlaren inte får ge dig sämre villkor än vad lagen säger. Enligt konsumentköplagen har du till exempel alltid rätt att reklamera ett fel i tre år.

Kan man pruta på bilfirma?

– Det beror på vad det är för bil, men fem procent kan du i alla fall få i vissa fall. Vad brukar du kunna ge rabatt på? – Det beror på vad det finns för utrustning i bilen. Ibland kan du få extra utrustning istället för rabatt eller tvärtom.

När kan man häva ett bilköp?

– Bilen måste anses vara felaktig enligt köplagstiftningen För att kunna häva ett köp av en bil måste bilen ha ett så kallat köprättsligt fel. Det faktiska fel du har upptäckt på bilen måste alltså även vara ett köprättsligt fel. Ett köprättsligt fel är ett faktiskt fel som säljaren också ansvarar för juridiskt.

När är ett bilköp bindande?

Konsumenten är bunden när han erhållit avtalet/orderbekräftelsen. C. Om köpeavtalet endast undertecknats av näringsidkare är denne bunden av sin underskrift. För säljföretaget är avtalet bindande sedan det undertecknats av behörig företrädare och avtalet sänts till näringsidkare.

Hur lång ångerrätt har man vid bilköp?

Du har ingen ångerrätt enligt lag om du köper en bil på plats hos en bilhandlare. Ångerrätten gäller om du köper något på distans, till exempel via nätet eller över telefon. Köper du något på plats i en butik får du fråga butiken om de erbjuder öppet köp. Det är helt frivilligt för en butik att erbjuda öppet köp.

Hur mycket kan man pruta hos bilfirma?

En normal marginal på en ny bil är 12-13 procent. Bilhandlaren behöver inte en så stor marginal, därför kan du oftast pruta ner priset 6-9 procent. Konkurrenstrycket, både inom Alfa Romeo-ledet och från andra märken, gör att det är svårt för handlare att sälja till listpris.

Hur ska man pruta på bil?

Se till att få ett attraktivt erbjudande från en handlare, med en skriftlig offert. Ta med dig offerten till en konkurrerande handlare och fråga om de kan ge dig ett bättre erbjudande. Men då måste du vara beredd på att göra affär direkt! Bilhandlaren vill alltid göra processen kort med vad de kallar ”prisjägare”.

Share this post