Trendig

Vilka takboxar passar?

Vilka takboxar passar?

Takboxarna i storlek L och större har plats för tre till fem par skidor och från tre till fyra snowboards. Takboxarna i Alpine-storlek har lägre profil och är speciellt utformade för skidor. De har en elegant stil och bättre aerodynamik. Dessa takboxar fungerar bäst för skidor och passar inte skrymmande last.

Hur funkar takboxar?

Moderna boxar har ett fäste av klammertyp så har du bara boxen på taket med klamrarna runt räcket så är det enkelt att skjuta boxen till rätt plats. Glöm inte att kontrollera så att du kan få upp bagageluckan utan att den tar i takboxen.

Vad menas med rails?

Integrerade rails är rails som ligger kloss an taket på bilen. De sticker oftast inte upp mer än ett par centimeter. Dessa är den vanligare typen av rails på nyare bilar. En fråga som vi oftast får är att det i de integrerade railsen sitter ett par hål, som är inte större än ett par millimeter.

Hur ska man välja rätt takbox?

Montera takboxen När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar. Ett typiskt rookiemisstag är att man låter boxen sticka ut baktill och sedan förstör bagageluckan när man öppnar den utan att tänka sig för.

Hur monteras takbox?

Montera takboxen Först av allt fäster du ett par takräcken på bilen, självklart har vi räcken som passar din bilmodell. När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar.

Hur packar man en takbox?

Takbox. Bilen kan lätt bli vinglig om du lastar för tungt uppe på taket. Säkra lasten inuti boxen så den inte kan komma i rörelse. Kolla i instruktionsboken vilken maxvikt som gäller för din bil – maxvikt är lastens vikt och takboxens vikt tillsammans.

Vad har man Rails till?

Låg bränsleförbrukning är högprioriterat hos biltillverkarna idag. Utskjutande takrails ökar bränsleförbrukningen men även vindbruset och förmodligen är det därför de har de tagits bort. De nya låga railsen har också hål där fästkrokar kan monteras för att bära exempelvis takbok samt skid- och cykelställ.

Har min bil Rails?

På nyare bilmodeller hittar du ofta integrerade rails som sticker upp ett par centimeter och ligger som ett kors på taket. Fästpunkter är vanliga på halvkombi bilar – 4 luckor på taket. Innan du köper ett räcke, kontrollera vilken typ av fästsystem som finns på bilen och bredden på taket.

Är biltemas takboxar bra?

Men tre av takboxarna – Mont Blanc, Calix och Biltema – klarar inte av ett krocktest ens i 30 km/tim utan att prylarna skjuts iväg. Med de båda krocktesterna genomförda visade det sig att bara en av boxarna lyckas hålla spännbanden intakta. – Genomgående är det dåligt.

Hur ska takräcket sitta?

När du monterar takboxen ovanpå takräckena ser du till att boxen hamnar mitt på taket för att undvika snedbelastning och krängingar vid hastiga svängar. Ett typiskt rookiemisstag är att man låter boxen sticka ut baktill och sedan förstör bagageluckan när man öppnar den utan att tänka sig för.

Share this post