Trendig

Nar kom Lego Duplo?

När kom Lego Duplo?

Bitarna är dubbelt så stora som traditionella legobitar, vilket minskar risken för att små barn ska svälja dem. Duplo lanserades 1969 och kom då i fyra färger: rött, blått, gult och vitt.

Vilket år grundades LEGO?

10 augusti 1932, Billund, DanmarkLego / Grundades

Hur skapas LEGO?

Det finns 14 silos och varenda en kan innehålla upp till 33 ton med granulat. Från silorna matas granulaten ner genom rör till gjutmaskinerna. Inuti gjutmaskinerna hettas granulaten upp till cirka 230°C. Den smälta plastsmeten matas in i gjutformar, små metallbehållare formade som ihåliga LEGO bitar.

Varför uppfanns LEGO?

År 1955 började Lego producera och sälja färdiga set med manual som gjorde att folk kunde börja bygga specifika hus och modeller. Därefter började det även släppa tillägg till dessa färdiga set så folk kunde bygga upp små egna städer, med fordon, hus & vägar.

När grundades LEGO?

10 augusti 1932Lego / Etablerades

När börjar barn leka med Duplo?

LEGO® DUPLO® är en obegränsad källa till kreativ lek för förskolebarn (1 ½-5 år). Se ditt barn använda sin fantasi och skapa och utforska helt nya världar med stora LEGO klossar utformade för att passa små händer.

När blev Lego populärt?

En utav Legos största succéer under sina 15 första år på marknaden var tågen som nådde marknaden 1966. Tågen tillsammans med räls som gjorde att folk kunde bygga både en stad och en tågbana som gick runt staden. Tågen är fortfarande en populär del hos Lego och det produceras & utvecklas än idag.

När började Lego säljas i Sverige?

I mitten av 1950-talet började Lego sälja sina klossar på export. Sverige var en av de första marknaderna, senare följde övriga nordiska länder samt Västtyskland, Österrike och Schweiz. 1955 introducerade Lego färdiga byggsatser med instruktioner för att sätta samman en specifik byggnad.

Share this post