Rekommendationer

Har man angerratt pa mobil?

Har man ångerrätt på mobil?

En vara (till exempel telefon, dator, surfplatta) kan du ångra inom 14 dagar räknat från dagen efter du tagit emot varan. Notera dock att ångerfristen inte börjar löpa förrän du fått korrekt information om ångerrätten enligt lag.

Kan man säga upp ett abonnemang med bindningstid?

Ja, du kan säga upp ett abonnemang även om du har bindningstid kvar. Men då kommer operatören skicka en slutfaktura för de månader som är kvar på bindningstiden. Du måste alltså fortfarande betala lika mycket som om du hade behållit abonnemanget tiden ut.

Vad heter Lagen om ångerrätt?

Lag (2014:14). 14 § Om konsumenten utövar sin ångerrätt, ska näringsidkaren betala tillbaka vad konsumenten har betalat till näringsidkaren. Återbetalning ska göras utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar från den dag då näringsidkaren tog emot konsumentens meddelande om att avtalet frånträtts.

Hur lång ångerrätt har du om du köper en vara över telefon?

Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag. Om du säljer en vara börjar ångerfristen gälla dagen efter att konsumenten tagit emot varan. Om du säljer en tjänst börjar ångerfristen gälla dagen efter att avtalet ingåtts.

Kan man byta abonnemang under bindningstid?

I regel är det inte möjligt att byta abonnemang under bindningstiden. Ibland kan det dock vara möjligt att byta till en högre surfmängd hos din nuvarande operatör även om du har bindningstid. Däremot går det inte att byta till en lägre surfmängd eller till ett abonnemang hos en annan operatör.

Kan man avsluta abonnemang?

Du säger upp ditt mobilabonnemang genom att kontakta din mobiloperatör. Det bästa är att säga upp abonnemanget skriftligt så att du kan visa att du har sagt upp avtalet om det uppstår problem eller missförstånd. Om du behöver göra en muntlig uppsägning bör du be om att få en bekräftelse via brev eller e-post.

Vad är uppsägningstid abonnemang?

Om du gör en uppsägning innebär det att avtalet upphör att gälla när bindningstiden går ut. Om du också har en avtalad uppsägningstid innebär detta att du behöver säga upp avtalet minst en till tre månader innan bindningstiden upphör. Du är alltså betalningsskyldig under hela bindningstiden.

Share this post