Frågor

Ar regummerade dack bra?

Är regummerade däck bra?

Att köra på regummerade däck är inte att rekommendera om du kör många mil per dag, då det är större risk för punktering på dessa däck. Kör du kortare sträckor eller inte så ofta så är det desto större idé att satsa på denna typ av däck. När det gäller regummerade däck så har det genom åren fått ett ganska dåligt rykte.

Vad är korrekt om regummerade däck?

När däck är regummerade innebär det att en gammal gummistomme har försetts med en ny slitbana. Det handlar helt enkelt om en slags återvinning där material från uttjänta däck tas tillvara på för att skapa nya – vilket är mycket positivt ur miljösynpunkt.

Hur påverkar däcken miljön?

Även däcken har stor betydelse; när de slits lossnar små gummipartiklar, och om däcken innehåller högaromatiska oljor läcker det ut cancerframkallande och miljöfarliga kemikalier från partiklarna. Högaromatiska oljor (HA-oljor) tillsätts som mjukgörare och utdrygare i däcken.

Vilken däck är bra?

Bäst i test blev Michelin Primacy 4 som med sitt goda grepp, låga rullmotstånd och bränsleförbrukning tog hem 61 poäng. På delad andraplats hamnade Goodyear EfficientGrip Performance 2 som bedöms att vara ett toppendäck utan brister. Det andra däck som delade andraplatsen var Nokian Hakka Blue 2.

Vilka däck är mest miljövänliga?

För er som kör mycket så är Nokian Hakka Green att rekommendera! Det här är Nokians miljövänligaste däck… Bridgestone Turanza ER300 Ecopia är däcket som klassats som generationens ”miljövänliga däck” I Auto Bilds däcktest från år 2010 fick det här däcket starka rekommendationer.

Vilka sommardäck håller bäst?

Bäst sommardäck i sommardäcktest 2022

  • CONTINENTAL PREMIUMCONTACT 6.
  • MICHELIN PRIMACY 4.
  • GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2.
  • BRIDGESTONE TURANZA T005.
  • NOKIAN HAKKA BLUE 2.

Får man betalt för gamla däck?

Ja. Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Er skyldighet gäller bara ett mindre antal däck.

Vart kan man slänga bildäck?

Du kan lämna in dina gamla däck där du köper nya eller på en återvinningscentral. Du får inte lämna däcken i fastighetens grovsoprum. Bilar omfattas av producentansvar och lämnas till auktoriserad skrot. Dina slitna bildäck blir till konstgräsmatta på fotbollsarenor eller till gungor för barnen.

Share this post