Populära

Vad kostar det att bli raddad av sjoraddningen?

Vad kostar det att bli räddad av sjöräddningen?

Sjöräddningssällskapet har en enda uppgift: att rädda liv till sjöss. Dygnet runt, året runt, i alla väder. Räddningsinsatserna är alltid gratis. Och för de närmare 100 000 medlemmarna finns också kostnadsfri hjälp med bogsering och annat även när det inte handlar om nödsituationer.

Vad kostar det att vara medlem i Sjöräddningssällskapet?

Det är vårt sätt att tacka för ditt stöd, men också ett sätt att förhindra allvarliga olyckor. Ett medlemskap kostar 67 kronor/månad eller 800 kronor/kalenderår. Pensionärer och ungdomar betalar 42 kronor/månad via autogiro eller 500 kronor/kalenderår. Med autogiro slipper både du och vi fakturahanteringen.

Hur blir man medlem i AIK?

Hur blir man medlem? Du kan antingen betala ditt medlemskap här på aik.se, eller via PlusGirot. – Betala in medlemsavgiften på PlusGiro 14 22 00 – 5, märk betalningen i meddelandefältet med ”Medlem AIK”, följt av namn och 12-siffrigt personnummer. – Ange adress, telefonnummer och mailadress på postgiroblanketten.

Hur finansieras sjöräddningen?

Vi finansieras genom medlemskap, gåvor, donationer och testamenten. Gåvorna kan komma både från privatpersoner och företag, och vara små eller motsvara kostnaden av en ny räddningsbåt. Vi tar inte emot några bidrag från staten.

När kan man ringa sjöräddningen?

Vid fara för liv till sjöss, akut sjukdom eller olycksfall i båt eller på land – ring alltid 112. Sjöräddningssällskapets förebyggande utryckning för medlemmar är endast till för icke akuta hjälpinsatser. I sådana fall, då det inte är akut, ringer du i första hand till närmaste sjöräddningsstation.

Har sjöräddningen betalt?

Svenska sjöräddare kan inte leva på att rädda liv. De jobbar ideellt och får ingen lön för sin insats. Ändå har Sjöräddningssällskapet över tvåtusen frivilliga i hela landet.

Hur fungerar sjöräddningen?

Sjöfartsverket är en statlig myndighet med övergripande ansvar. De har fem helikoptrar som kan delta i en räddningsinsats. Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) får larmsamtalet kopplat till sig från SOS Alarm (112). Därefter beslutar JRCC om lämplig insats, larmar ut räddningsresurser och leder insatserna.

Vad kostar en utryckning med sjöräddningen?

Vid akuta utryckningar kostar sjöräddningen ingenting. Men för enklare assistansuppdrag som till exempel motorhaveri eller grundstötning, krävs medlemskap i sjöräddningen.

Share this post