Blogga

Hur mycket kostar det att ga pa solarium?

Hur mycket kostar det att gå på solarium?

För 30 minuter på ett solarium, betalar du runt 100 kronor. Går du fyra gånger i månaden, kostar detta dig 400 kronor. Du sparar alltså 4800 kronor på att skippa solarium i ett år.

Vad motsvarar 10 min solarium?

Strålsäkerhetsmyndigheten har tagit fram särskilda regler för solarier. Bland annat får solarier inte ha en högre styrka än tropisk sol. Det betyder dubbelt så stark sol jämfört med svensk sommarsol och motsvarar UV-index 12. Vid en sådan styrka kan en ljushyad person bränna sig redan efter 10–15 minuter.

Hur många soltimmar motsvarar solarium?

20 minuter i ett modernt solarium motsvarar t ex endast 13 minuter mitt på dagen på en strand i Thailand. Dock tar det tid att få ett bra solskydd. Om du tar det stegvis får du det bästa hudegna solskyddet. Du bör räkna med att det tar ca 3 veckor att bygga upp ett hudeget solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 4-8.

Hur mycket omsätter ett solarium?

Enligt Tommy Attar har omsättningen ökat till närmare 10 miljoner för det bolaget under 2018. Han uppskattar också den sammanlagda omsättningen, för alla solarier, till cirka 45 miljoner kronor.

Hur länge ska man ligga i solarium?

Oavsett hudtyp så bör du inte sola två dagar i rad och mer än två gånger i veckan tills du blir brun. I början bör du ha åtminstone 2-3 dagar mellan solningarna så huden hinner återhämta sig. När du har blivit brun så ska du prova dig fram för att se hur ofta du behöver sola i veckan för att behålla färgen.

Hur startar man solarium?

Så här enkelt är det att sola hos oss steg för steg

  1. Välj ett ledigt solarium.
  2. Rengör solariet med desinfektionsspray.
  3. Lägg in mynt för önskad soltid.
  4. Solariet startar automatiskt efter 3 minuter.
  5. Vid nödfall använd stoppknappen.
  6. Rengör och städa efter din solning.

Var kan jag köpa ett solarium?

Uvasol har nya och begagnade solarier från både vårt eget fabrikat, samt dom vi har agenturer från. Vi har dessutom även alltid flera modeller av andra märken i lager. Uvasol vår egentillverkade solarielinje.

Hur länge solarium för färg?

Det tar ca 3 dagar efter det att du solat utomhus eller i ett solarium innan de nybildade melaninkornen blir påverkade av UV-A ljuset och därmed blir mörkare. Efter det att melaninet i huden blivit aktiverat kan du stegvis öka dosen tills du får den färg du vill ha.

Share this post