Ny

Maste man aktivera roaming?

Måste man aktivera roaming?

För att kunna surfa utomlands behöver du aktivera roaming på din mobil eller surfplatta. I våra mobilguider finns instruktioner för hur du aktiverar roaming för iOS och Android.

Kan ej ta emot samtal utomlands?

Om signalen är normal men du uppmanas att numret du ringde inte finns eller är avstängt, eller om du fortfarande inte kan ringa eller ta emot samtal, kan problemet ligga hos den lokala operatörens nätverk. Kontakta din lokala operatör för hjälp.

Varför fungerar inte telefonen utomlands?

Android ser lite olika ut från modell till modell: Inställningar > Anslutning > Mobilnätverk > Nätverksoperatörer – välj ett av näten som telefonen får kontakt med.

När ska man använda roaming?

Roaming innebär att du kopplar upp dig mot en annan operatörs nät när du befinner dig i utlandet och använder din mobiltelefon för samtal, sms och data. För att kunna använda din mobiltelefon när du är i ett annat land måste du ha ett abonnemang eller kontantkort som gör det möjligt att roama.

Hur får man igång roaming?

För Android-användare: Gå till Program och välj Inställningar. Gå till Fler nätverk och Mobila nätverk. Dataroaming (på)…Byt till 3G-nätet

  1. Gå till Inställningar och välj Mobilnät.
  2. Välj Alternativ för mobildata.
  3. Gå in på Aktivera 4G och välj Av.
  4. Aktivera Data-roaming.

Varför fungerar inte roaming?

Om det inte löser åtkomsten till internet kontrollera att mobildata är aktiverat och stäng tillfälligt av WiFi. Ifall du fortfarande inte kommer ut på nätet men kan ringa och skicka/ta emot SMS kan det ligga en spärr för data i utlandet på ditt abonnemang.

Är dataroaming gratis?

Det finns begränsningar som ska förhindra missbruk av dataroaming. Priser tillkommer för extra data utöver det som din operatör har gett dig. Priserna för extra data kommer att sjunka fram till år 2020. Det går att välja ett abonnemang utan gratis roaming inom EU.

Share this post