Frågor

Hur mailar man en faktura?

Hur mailar man en faktura?

Den är bara till för att du ska kunna skicka en färdig faktura till kunden med e-post via funktionen Skriv ut. När fakturan är klar och du klickat på Skriv ut väljer du E-post. Då skapar programmet automatiskt en pdf-fil av fakturan och lägger in den i ett e-postmeddelande i det e-postprogram som du använder.

Hur skickar man en e-faktura?

När du som leverantör skickar en e-faktura kommer den direkt in i din kunds bokföringsprogram och registreras automatiskt. För att det ska fungera måste dina kunder ha ett program som klarar av att ta emot e-fakturor.

Vad är e-faktura adress?

E-faktureringsadressen är det fakturerande företagets eller mottagarens elektroniska adress. Den elektroniska adressen innebär att företaget kan ta emot fakturor i elektronisk form, dvs. att det fakturerande företaget kan skicka en faktura elektroniskt till mottagaren. Obs.

Kan man ha både e-faktura och autogiro?

Du kan betala automatiskt Med både autogiro och e-faktura kan du välja att räkningarna ska dras automatiskt. Då slipper du oftast onödiga fakturaavgifter och behöver inte tänka på räkningarna om du till exempel är ute och reser.

Hur man skickar en faktura?

Fakturan ska innehålla:

  1. Datum då fakturan är utställd.
  2. Fakturanummer.
  3. Säljarens och köparens adress.
  4. Säljarens momsregistreringsnummer.
  5. Köparens momsregistreringsnummer i vissa fall (t ex vid EU-handel)
  6. Transaktionens art och omfattning.

Kan man skicka faktura till vem som helst?

Du som företagare ska skicka fakturor när du säljer varor eller tjänster till någon, oavsett om det är en juridisk person (ett företag) eller en privatperson.

Vem kan ställa ut en faktura?

Självfakturering innebär att det är köparen som ställer ut fakturan. Köparen får dock bara ställa ut fakturan om följande två förutsättningar är uppfyllda: det finns ett i förväg träffat avtal om detta mellan säljaren och köparen. det finns ett förfarande för säljarens godkännande av varje faktura (11 kap.

Kan vem som helst skicka faktura?

En faktura är ett dokument eller meddelande i pappersform eller elektronisk form som berättar att du ska betala för något. Du som företagare ska skicka fakturor när du säljer varor eller tjänster till någon, oavsett om det är en juridisk person (ett företag) eller en privatperson.

Share this post