Blogga

Vilka domdes for Gamlestadsmordet?

Vilka dömdes för Gamlestadsmordet?

Döms för anstiftan till mord Hovrätten gör också en annan bedömning än tingsrätten gällande en av de misstänkta skyttarna, en 22-årig man. Tingsrätten ansåg att det inte gick att bevisa vilka av männen som höll i vapnen, därför dömdes tolv personer för medhjälp till mord.

Vem är Atila Can?

En person som har en form av huvudroll i målet är Atila Can. Han var delägare i Vår krog och bar vid Vårväderstorget som attackerades av ett mordkommando 2015.

Vad är A-falangen?

16 personer stod åtalade och flera dömdes under torsdagen till långa fängelsestraff i tingsrätten. Mordet på 33-åringen har enligt åklagaren och flera hörda poliser tydliga kopplingar till nätverket kallat Södra Biskop och den konflikt som splittrat nätverket i två kriminella grupperingar – A-falangen och B-falangen.

Vem kan dömas till livstids fängelse?

Om du har begått ett mycket allvarligt brott kan du dömas till fängelse på livstid. Då vet du inte hur länge du kommer att sitta i fängelse. Efter tio år kan du ansöka om att få ditt straff tidsbestämt. En sådan ansökan görs till tingsrätten i Örebro.

Vilka blev dömda i Gamlestaden?

Göteborgs tingsrätt har i dag dömt 13 personer med kopplingar till kriminella nätverk till långa fängelsestraff. De döms för bland annat medhjälp till mord och förberedelse till mord. Tre personer har frikänts helt. På kvällen den 3 maj 2020 mördades en 33-årig man i Gamlestaden.

Atila Can: Livstids fängelse Atila Can, 39, var delägare i Vår krog och bar vid Vårväderstorget som attackerades av ett mordkommando 2015. Två unga män mördades i attacken och ytterligare åtta skadades. Fem män dömdes till långa fängelsestraff för sin inblandning i morden.

Vem är Sebastian Jobe?

29-årige Sebastian Jobe straffades med en livstidsdom i Gamlestadsärendet. Nu döms han för grov misshandel och grovt olaga hot. Det tidigare utdömda straffet ska även avse denna brottslighet. Enligt polisen tog han över ledarskapet i A-falangen när storebrodern Eddie Jobe frihetsberövades.

Vem äger vår krog och bar?

Proletären – Osman Can, ägare till Vår krog och bar i… | Facebook.

Vilket land kommer Eddie Jobe ifrån?

Mordordern från Gambia. Den tredje brodern, Dentin Jobe, 1999, dömdes – bara två veckor efter sin 22:a födelsedag – till fängelse i 13 år och tio månader, för medhjälp och förberedelse till mord.

Share this post