Ny

Nar ar man skolungdom?

När är man skolungdom?

Resenär i åldern 7 – 19 år benämns skolungdom.

När får man ersättning för försenat tåg?

Kompensation vid förseningar Om resan blir försenad mer än två timmar har resenärerna rätt att få tillbaka minst 50 procent av biljettpriset. Om resenärerna har ett periodkort, till exempel ett månads- eller årskort, och är med om upprepade förseningar eller inställda tåg har resenärerna rätt till en rimlig ersättning.

Hur tidig får bussen vara?

I lagen om kollektivtrafikresenärers rättigheter framgår det av 14 § att om förseningen blir mer än 20 minuter har resenären rätt till ersättning av transportören för skäliga kostnader för annan transport för att nå slutdestination.

Vad är skolungdom?

Skolungdom: Du räknas som skolungdom fram till den dag du fyller 20 år. Ungdom: Du räknas som ungdom från dagen efter att du har fyllt 20 år och till den dag du fyller 26 år. Vuxen: Du räknas som vuxen från dagen efter att du fyllt 26 år. Senior: Du räknas som senior från 65 år.

Vad räknas som ungdom Länstrafiken?

Barnbiljett gäller mellan 7-19 år, dagen du fyller 20 räknas du som ungdom. Två barn under 7 år medföljer gratis med betalande medresenär. Barn under 7 år som reser ensamma (utan betalande medresenär) löser barnbiljett. Ungdomsbiljett gäller mellan 20-25 år, dagen du fyller 26 år räknas du som vuxen.

När får man tillbaka pengar från SJ?

Om förseningen är 60 minuter eller mer har du rätt att få assistans i form av förtäring och logi (vid behov) under förutsättning att detta är praktiskt genomförbart. Du har även rätt att avbryta din resa och få pengarna tillbaka. Den högsta ersättningen du kan få är 1 183 kr per resa.

Hur får man ersättning från SJ?

Har du blivit försenad på din resa kan du enkelt ansöka om ersättning här på sj.se. Samma sak gäller för dig som reser med Movingobiljett. Här hittar du formuläret för att ansöka om ersättning vid försening. Om du inte har ett svenskt personnummer är du välkommen att skicka in din ansökan till [email protected].

När bussen är försenad?

Försenad mer än 120 minuter Om din bussresa vid avgång har blivit inställd eller försenad med minst 120 minuter ska bussbolaget erbjuda dig att välja bland följande alternativ: Att genomföra resan till slutdestinationen med den försenade bussen. Bli ombokad till en likvärdig resa utan att det kostar dig något.

Vad gör man om bussen inte kommer?

Resor du kan få ersättning för Ansök om ersättning Om du blev försenad eller reste med en senare avgång. Ansök om ersättning för taxi eller bil Om du tog taxi eller bil när resan blev sen.

Share this post