Populära

Ar massage bra for muskler?

Är massage bra för muskler?

Massage mjukar upp och gör spända och ömma muskler elastiska och mjuka. Eftersom man får igång blodcirkulationen så sänks även blodtrycket på sikt. Motverkar ärrbildningar – Massage mjukar upp bindväv och motverkar ärrbildningar i musklerna efter skador.

Varför gör massage ont?

Det är oftast de latenta triggerpunkterna vi ibland behandlar under massage. De smärtar vid tryck och då kan man känna lokal smärta eller att det strålar ut till ett annat område. Vad är en triggerpunkt? När muskler är spända och sammandragna under en längre tid kan det uppstå förändringar i muskelns vävnad.

Får ont av massage?

Muskler som inte är vana vid beröring och blivit stela reagerar oftast med träningsvärk (kallas passiv träningsvärk). Du får en ökad blodgenomströmning (syretillförsel) och lymfsystemet (kroppens reningsverk) får sig en kick vilket medför att slaggprodukter forslas bort ut genom kroppen.

Vad händer i muskeln vid massage?

Vad händer i kroppen vid massage Blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Kroppens eget smärtstillande hormon endorfin frisätts av massage. Man har även sett en ökad halt av lugn- och ro-hormonet oxytocin som en följd av massagebehandling. Massage har alltså flera positiva effekter.

Är massage efter träning bra?

Flera studier visar att massage faktiskt påskyndar din återhämtning! Massage gör nämligen att mer blod skickas till dina muskler och hjälper dem dessutom att slappna av. Massage motverkar inflammation i musklerna och kan dessutom bidra till mindre träningsvärk!

Vad är massage bra mot?

6 fördelar med massage

  1. Ökar blodcirkulationen. Genom en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.
  2. Stärker immunförsvaret.
  3. Motverkar stress.
  4. Påskyndar läkning och återhämtning.
  5. Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk.
  6. Minskar oro och depression.

Vad innebär Idrottsmassage?

Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det är framförallt syftet med idrottsmassagen som skiljer sig från den klassiska svenska massagen.

Är det bra att massera träningsvärk?

Träningsvärk går över av sig själv. Därför är det inte nödvändigt med behandling. Massage kan lindra träningsvärken. Det kan också lindra att träna på ett lätt och mjukt sätt.

Share this post