Trendig

Hur redigerar man ljud?

Hur redigerar man ljud?

Audacity – ett gratisprogram med stora möjligheter Audacity kan du hämta gratis på www.audacityteam.org/download. (finns både för Windows och Mac). Det är ett program där du både kan spela in och redigera ljud. Du kan jobba med flera ljudspår exempelvis för att kombinera tal och musik.

Varför funkar inte ljudet på TikTok?

De flesta mobila enheter har bara en högtalare. När din mobila enhet spelar upp stereoljud måste den konvertera det till monoljud (en högtalare) för att spela upp videon. Om videons ljud har dålig monokompatibilitet kan konverteringen göra att videons ljudkvalitet försämras eller att ljudet stängs av helt.

Hur klipper man en MP3 fil?

När du behöver klippa MP3-filer, starta programmet från skrivbordet och klicka på Lägg till filer eller den stora plusknappen för att importera MP3-filer. Eller dra och släpp MP3-filerna direkt i hemfönstret. Välj en MP3-fil i biblioteksområdet och klicka på klippikonen (saxbilden) för att öppna den i klippfönstret.

Hur får man längre klipp på TikTok?

Har du någon gång önskar att du kunde skapa längre videoklipp på TikTok? Då kan det äntligen bli verklighet när plattformen gör det möjligt att redigera och posta upp till tre minuter långa videos direkt på plattformen. Funktionen kommer göras tillgänglig under de kommande veckorna.

Hur redigerar man en PODD?

Audacity är det vanligast förekommande redigeringsprogrammet. Programmet finns för såval Windows, Mac som Linux. Det kan hantera många ljudspår och ljudformat som resulterar i en färdig MP3-fil för radioprogammet. Ett annat gratisprogram är Ocenaudio som finns för såväl Windows, Apple som Linux.

Hur skapar man ett ljud på TikTok?

Hur man lägger till ljud i en TikTok-video Efter att ha gjort detta, tryck på en av video bland tillgängliga och tryck sedan på roterande skiva, beläget i skärmens nedre högra hörn. Tryck på knappen på skärmen som öppnades Använd ljud (finns längst ner på skärmen) och när du är redo att göra det, börja Spela in videon.

Share this post