Ny

Hur fraga om fadder?

Hur fråga om fadder?

Det första ni kan göra är att prata med faddrarna och höra hur de ser på saken, gärna tillsammans med en präst. De kanske tycker att det är en befrielse att slippa om det inte har fungerat. Efter det tar ni kontakt med församlingen så kan de ändra.”

Vad ska man göra som fadder?

En fadder till ett barn som ska döpas har en viktig roll i kyrkan. Han eller hon deltar i dopet och kan till exempel bära fram barnet, fylla dopfunten med vatten, läsa en text, be en bön eller tända dopljuset för barnet, berättar Annika Borg.

Hur många kan man vara fadder till?

Ingen alls, eller hur många man vill. Det är upp till var och en. Men det vanligaste är 1-2 personer. För att bli fadder eller gudförälder till ett barn vid ett dop i kyrkan krävs det att faddern själv också är döpt.

Hur länge är man fadder?

När ett barn fyller 18 år upphör de att vara fadderbarn. Som fadder blir du då erbjuden att få kontakt med ett annat fadderbarn.

Vill ni bli mina gudföräldrar text?

Även om jag/vi är säkra på att du vet hur mycket jag/vi uppskattar att du accepterat att bli NNs fadder så vill jag/vi genom detta brev återigen påminna dig om det. Att just du utsetts till NNs fadder beror på att jag/vi tycker att du är en varm och kärleksfull person som jag/vi uppskattar mycket.

Kan man ta bort en fadder?

Karin Långström Vinge har skrivit att pastorsexpeditionen på hemorten kan vara behjälplig, kontraktsprosten Thorgny Larsson Lantz menar dock att en fadder inte kan tas bort i efterhand eftersom noteringen i dopboken ska ses som ett angivande av hur förhållandena var vid doptillfället.

Kan man vara fadder till flera barn?

Svar: Det går alldeles utmärkt att ha två män som faddrar till ert barn. Vi använder numer inte ordet gudföräldrar, utan säger istället faddrar. Viktigast (före kön) är att det är två personer som ni har förtroende för.

Hur gammal får en fadder vara?

Svar; Vad gäller ålder på faddrarna finns inga “regler” angivna för hur gammal eller ung man måste vara. Enda regeln som finns för att bli fadder är att man måste vara döpt. Låter fint att ha ett syskon som fadder.

Share this post