Rekommendationer

Var placeras bilagor?

Var placeras bilagor?

3.10 Bilagor Exempelvis kan mätresultat visas som ett diagram i rapport- delen, medan de bakomliggande mätvärdena placeras som bilaga. Bilagor kapitelnumreras ej; däremot kan de numreras löpande (se häftets innehålls- förteckning). Sidnumrera gärna bilagorna – det underlättar för läsaren.

Har man med bilagor i innehållsförteckning?

I innehållsförteckning skall också ”kapitlet” referenser och bilagor anges. Bilagorna har egen sidnumreringsordning och därför anges inte sidnummer för dessa i innehållsförteckningen. Om bilagorna är många kan i innehållsförteckningen en bilageförteckning anges.

Hur skriver man metod i en rapport exempel?

Metod. Metodbeskrivningen är en viktig del av din uppsats då mycket av din trovärdighet skapas här. Det är i metodkapitlet som du berättar vad du har gjort, och förklarar varför. Du ska också beskriva hur du samlat in ditt material, vilka avgränsningar du gjort och hur du kommer att analysera det material du samlat in.

Hur refererar man till en bilaga?

För att referera till en bilaga kopplad till uppsatsen anges bilagans namn i den löpande texten. Refererade bilagor skall inte anges i referenslistan. Återge ett citat ordagrant som det står i originalverket.

Hur kopplar man ihop ett HTML och ett CSS dokument?

Man kan ha sin CSS-kod direkt i sitt HTML-dokument, men det vanligaste och mest praktiska tillvägagångssättet är att använda ett separat CSS-dokument som kopplas till HTML-dokumentet via en kodsnutt inuti -taggen i HTML-dokumentet.

Vad är det HTML?

HTML står för HyperText Markup Language och är en av webbens grundläggande byggstenar tillsammans med CSS (Cascading Style Sheets) och Javascript.

Hur numreras bilagor?

Titelsidan, förordet, sammanfattningen och innehållsförteckningen skall inte sidnumreras. Bilagor skall numreras med ett bilagenummer och långa bilagor ska ha en intern sidnumrering. Numrera ekvationerna så är de lättare att hänvisa till i texten.

Hur skriver man huvuddel?

Huvuddel. Huvuddelen är den största delen av ditt arbete och här beskriver du bland annat den metod du använt och redovisar dina resultat. Beskrivningen av metod/metoder och försök du gjort ska vara noggrant beskrivna. Du måste kunna motivera de antaganden du gjort och du bör också diskutera osäkerheter.

Hur länkar du in en extern CSS fil?

Det finns olika sätt att skriva css-kod:

  1. I en extern fil, som man döper till filnamn. css.
  2. I en

Share this post