Allmänning

Nar ar en bil registrerad?

När är en bil registrerad?

När besiktningen/besiktningarna godkänts får bilen ett registreringsnummer. Ett registreringsbevis och registreringsskyltar skickas till ägarens adress. När du mottagit dessa kan du fortgå med stegen vi nämnt tidigare för att ställa på ditt fordon.

När kan man se ägarbyte?

Anmäls ägarbytet på helgen kan det dröja ända tills på tisdagen för att uppgiften ska uppdateras. Ägarbytet gäller ändå från den dag anmälan är gjord.

Kan ett registreringsbevis bli för gammalt?

Det är bara det senast utfärdade registreringsbeviset som är giltigt. Om du beställer en dubblett kommer tidigare utfärdat registreringsbevis att bli ogiltigt. Du kan se utfärdandedatum för det senaste registreringsbeviset i vår e-tjänst som visar fordonsuppgifter (under Fordonsidentitet) eller i vår app ”Mina fordon”.

Är min bil i trafik?

Du kan även ringa till Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor, 0771-14 15 16 0771-14 15 16. Denna telefon är röststyrd. Om du säger ”ägaruppgifter” kopplas du vidare till en automatisk tjänst där du får uppgifter upplästa för dig i telefon.

Vad menas med Förregistrerad?

Ett nytt fordon är ett fordon som inte varit i trafik i något land och som antingen är oregistrerat eller ett registrerat fordon som aldrig anmälts påställt, det vill säga förregistrerat, i vägtrafikregistret. Om fordonet varit i trafik en dag, betraktas det som begagnat.

Hur lång tid tar det att byta ägare på en bil?

Anmäls ägarbytet på helgen kan det ta fram tills tisdagen nästkommande vecka för att ägarbytet ska uppdateras. Från den dagen du har fått tillgång till bilnycklarna har du 10 dagar på dig att skicka in anmälan om ägarbyte till transportstyrelsen.

Vems bil är det?

Vår sms-tjänst Vem äger fordonet ger dig fordons- och ägaruppgifter direkt via sms. Skicka ett registreringsnummer till nummer 72503. En kort stund därefter får du ett svars-sms med information om det fordon som har det aktuella registreringsnumret.

Share this post